Srbiju kao kuću nosimo uvek u srcu, bilo gde u svetu!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2013, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiju kao kuću nosimo uvek u srcu, bilo gde u svetu!

Novogodišnji i Božićni praznici, bili su prilika da u Beogradu sretnemo i porazgovaramo sa dva stalna i redovna čitaoca dnevnih novina Vesti, Slobodana Ivanovića iz Toronta i Zorana Milinkovića iz Pariza. Obojici je zajednička krsna slava Sveti Arhangel Mihailo i kako obojica kažu, ne postoji sila da ih spreči, a da praznike ne provedu u rodnom kraju u Srbiji, sa porodicom, familijom i prijateljima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Verni čitaoci Vesti: Slobodan Ivanović i Zoran Milinković

 

"Više je od 40 godina kako sam otišao u Kanadu, ali mi nije teško da i po 150-ti put preletim avionom Atlantik i dođem u Srbiju", kaže nam Sloba Ivanović koji se decenijama bavi promocijom, marketingom, trgovinom i afirmacijom izvoza hrane i pića iz Otadžbine u Kanadu i SAD, prezentacijom folklora, muzike i sporta Srbije Kanađinama i Amerikancima, a takođe i organizacijom transporta različitih proizvoda iz Severne Amerike u Srbiju i ex YU.

 

"Od unapređenja izvoza iz Srbije neću odustati dokle god budem mogao da radim promocije, sajmove, trgovinu i distribuciju i želim da ohrabrim sve u Srbiji da je zajednička prezentacija kulture, folklora, sporta i privrede moguća i potrebna i da udruženim snagama i slogom možemo puno da uradimo i da nipošto ne odustajemo uprkos brojnim poznatim teškoćama. U narednoj godini predlažem brojne združene prezentacije, promocije i radujem se tome. Veliki je broj nas u dijaspori koji živimo i radimo u Kanadi i SAD i mnogo toga može da se uradi".

 

Zoran Milinković više od 30 godina živi u Francuskoj, privrednik je koji se bavi proizvodnjom metalnih građevinskih i industrijskih konstrukcija po čitavoj Evropi i svetu, poručio je da su inostrane investicije značajna razvojna šansa privrede Srbije i poželeo da ima bržu i lakšu komunikaciju sa državnim institucijama i nadležnim ministarstvima kako bi im, kao i mnogi drugi dobronamerni ljudi našeg porekla iz rasejanja, preneo inicijative i poslovne predloge.

"Kao predstavnik PK Srbije za dijasporu u Francuskoj i suvlasnik-investitor firme "Balkans Environnment" iz Beograda i Pariza, sklopili smo dva značajna ugovora sa francuskim, a po poslovanju globalnim korporacijama, SAUR i GROUP NGE, u pitanju su zelene tehnologije, reciklaža, obnovljivi izvori energije, građevinarstvo, prerada komunalnog otpada, prečišćavanje voda itd...da ih zastupamo za teritoriju Balkana sa sedištem u Srbiji, da se zajednički konkuriše na velikim tenderima, ali da se u tim svim velikim strateškim poslovima sarađuje i radi sa preduzećima iz Srbije, da se zapošljavaju naše firme i ljudi, kako na teritoriji Jugoistočne Evrope, tako i na daljim tržištima. Zato apelujem na institucije i ministarstva da brzo i lako komuniciramo radi mogućih razgovora i dogovora, da prenosimo iskustva, znanje, tehnologije, kapital i svoja poznanstva koja smo decenijama sticali u inostranstvu, a da se  pri tome nismo odrekli svoga rodnog kraja. Veoma je važno da potencijalnim inostranim partnerima damo što brži odgovor i stavove, jer im nije lako predugo zadržavati pažnju. Konkurencija nije mala, druge zemlje u okruženju se takođe ofanzivno bore za svakog inostranog klijenta, investitora, kupca proizvoda i usluga."

 

"Zbog toga i jesmo ovde u Srbiji, da osim što nam je srce i dalje ovde, doprinosimo i ekonomskoj snazi Otadžbine", ističu obojica sagovornika redakcije Vesti, koji su dali inicijativu da se proslava jubileja Vesti, uspešnih 20 godina rada, posle održanih svečanosti u Srbiji i Nemačkoj, održe u novoj godini, ako je moguće, a na radost čitalaca dnevnih novina i internet portala Vesti u dijaspori i u drugim državama širom Evrope, Severne Amerike i Australije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.