Srbija glavni balkanski ekonomski partner Rusiji

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija glavni balkanski ekonomski partner Rusiji

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je danas da je Rusija investirala 1,3 milijarde dolara u Srbiji i da je vidi kao glavnog ekonomskog partnera na Balkanu.

Konuzin je na Ekonomskom samitu Srbije kazao da je obim razmene Rusije i Srbije za osam meseci ove godine bio u iznosu 1,7 milijradi dolara, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Nove isporuke ruske nafte Kini

Procenjuje se, prema njegovim recima, da će do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trgovinska razmena dve zemlje biti 2,6 milijarde dolara.

Energetika je, kako je dodao Konuzin, jedna od oblasti gde postoji mogućnost za proširenje ekonomske saradnje Rusije i Srbije.

Konuzin je istakao značaj zajedničkog projekta ruskog Gasproma i srpskog Srbijagasa u izgradnji skladišta gasa u Banatskom Dvoru, gde je planirano povećanje kapaciteta sa 800 miliona na 1,2 milijarde kubnih metara gasa.

Ruski Lukoil, koji je vlasnik beogradskog Beopetrola, kako je rekao Konuzin, planira da u naredne tri godine uloži 100 miliona dolara, a do sada je investirao 380 miliona dolara.

Dodao je da će investicije Gaspromnjefta u Naftnoj industriji Srbije, gde je većinski vlasnik, u naredne tri godine premašiti milijardu evra.

Beta
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.