Split:Vrućine odlažu školsku godinu

Izvor: B92, 21.Avg.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split:Vrućine odlažu školsku godinu

Split -- U Splitsko-dalmatinskoj županiji je, zbog velikih vrućina, zatraženo odlaganje početka nastave u osnovnim i srednjim školama.

Kako prenose hrvatski mediji, aktiv direktora osnovnih škola grada Splita zatražio je odlaganje početka nove školske godine do 10. septembra. "Spoljne temperature dosežu i 40 stepeni i možete samo zamisliti kako je u učionicama", rekao je načelnik za prosvetu Splitsko-dalmatinske županije Zdravko Omrčen.

Odgovor se očekuje naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedmice, a Omrčen kaže da on može biti i negativan zato što je zahtev upućen prekasno.

On smatra da bi trebalo razmisliti i da se početak školske godine u županijama na obali trajno pomeri za kasnije u septembru.

Propisi koji regulišu tu materiju su manjkavi i nekvalitetni jer zahtev za odlaganje početka školske godine treba poslati do 14. juna, smatra Omračen i kaže: "Ne možemo mi u junu znati kakvo će vreme biti u septembru".
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Split traži odlaganje početka školske godine zbog vrućine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2012

Splitsko-dalmatinska županija je danas zbog vrućine zatražila da Ministarstvo prosvete odloži početak školske godine za sedam dana, do 10. septembra. "Temperatura dostiže i 40 stepeni, možete samo da zamislite kako je u učionicama", izjavio je za Novu TV načelnik za prosvetu Splitsko-dalmatinske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.