Sledeće godine stiže OPC verzija Opel Korse

Izvor: Autorepublika.rs, 30.Sep.2014, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće godine stiže OPC verzija Opel Korse

Fanovi OPC brenda unutar Opela još od izlaska nove Korse teže ka izbacivanju OPC varijante ovog modela. Po svemu sudeći želja će im biti ispunjenja i to veoma uskoro. Sudeći na osnovu fotografija prototipa, Corsa OPC je već u pripremi i uskoro bismo mogli da je vidimo na putevima.

Nova Corsa OPC zasnovana je na verziji sa 3 vrata, a od standardnog modela vizuelno se razlikuje po specijalnim alu felnama, drugačijim branicima i aerodinamičkim dodacima, koji su još uvek sakriveni ispod maskirne folije. OPC karakter automobila na zadnjem delu otkrivaju dve velike izduvne cevi i spojler na završetku krova.

Uz specijalno oslanjanje i snažne kočnice, za performanse Corse OPC najvažniji je pogonski sistem. Iako Opel nije zvanično saopštio specifikacije motora, očekuje se da će nova Corsa OPC ispod haube imati četvorocilindrični 1.6 litarski SIDI turbo-benzinaca sa 200 ks i 300 Nm maksinalnog obrtnog nmomenta.
Motor bi trebalo da obezbediti dovoljno snage da automobil može da dostigne maksimalnih 220 km/h.
Izvor
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Autorepublika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.