Izvor: KraljevoPress.com, 04.Dec.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slava "Prijateljstva za nova vremena"

Sečenjem slavskog kolača Udruženje građana "Prijateljstvo za nova vremena" iz Kraljeva obeležilo je danas svoju krsnu slavu - Vavedenje Presvete Bogorodice, a prigodnoj svečanosti održanoj u kancelariji u Ulici Kralja Milana prisustvovali su poslenici javnog, političkog i kulturnog miljea grada, kao i predstavnici bratskog grada Goražda.
Po rečima Hadži Momira Bakračevića, udruženje je nastalo pre šest godina, a blagoslov za krsnu slavu stigao je tada iz manastira Hilandar, >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << sa kojim "Prijateljstvo" ima čvrste duhovne veze.
Udruženje "Prijateljstvo za nova vremena" u proteklih godinu dana uspelo je da za obnovu grada Kraljeva od zemljotresa obezbedi donaciju Maribora (Slovenija) od 40.000 evra, potom 15.000 evra za Zdravstveni centar "Studenica" i mnogo drugih vrednih donacija, a još jedna u nizu novčana pomoć, ovoga puta iz Roterdama (Holandija) - 1.530 evra, uručena je ovih dana Kraljevčanima slabog zdravlja i loše materijalne situacije.
"Prijateljstvo za nova vremena" inicijator je održavanja Maturskog plesa - Kadrila u Kraljevu, čija je organizacija ove godine predata Skupštini grada Kraljeva.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.