Slatina daleko od očiju, a srcu blizu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2013, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slatina daleko od očiju, a srcu blizu

Slatinski pečalbari u Švajcarskoj ne zaboravljaju svoja posavska sela Gornju, Srednju, Donju Slatinu i Gajeve. Njihova sloga i ljubav prema Slatini jača je od svake daljine. Da je to tako govori najnoviji primer i akcija koju su realizovali ovih dana.

Radost dece u Gornjoj Slatini

 

Svojim dobrovoljnim prilozima prikupili su 3.050 franaka i kupili poklone kojima su obradovali decu i odrasle u selima u otadžbini. Kupljeni su novogodišnji paketići >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za školu u Gornjoj Slatini kao i za crkvu povodom proslave Svetog Save.

  Marko Milićević

Radosti nije bilo kraja prilikom predaje paketića u Gornjoj Slatini i Gajevima i Srednjoj Slatini dan kasnije. Svoju zahvalnost mališani su izrazili prigodnim programom za sve prisutne kojih je bilo puno. Bile su to komšije, rodbina i roditelji dece koja još ne idu u školu. Podeljeno je 230 paketića u školi, a 200 je ostalo za Crkvenu opštinu da podeli na Svetosavskoj akademiji i proslavi u Gornjoj Slatini.

 

Imena donatora

Vredno je pomenuti učesnike humanitarne akcije deci zavičaja. Po 100 franaka dali su Milićević Marko, Radulović Mišo, Ignjatović Dragan, Kertić Jovan, Kertić Sajko, Kertić Branko, Kertić Jovica, Kertić Goran, Kertić Mirjana, Vasiljević Joco, Vasiljević Milan, Cvijanović Predo, Popović Neven, Jovanović Živko, Miljić Perica, Kojić Žarko, Stojanović Boško, Simeunović Krsta, Savić Staniša, Baćić Žika, Baćić Ljuban, Džombić Makso i firma Falcom expreš.

Sa po 50 franaka akciju su pomogli: Milićević Ognjen, Kertić Ilija, Stajić Pero, Vuksanović Marko, Vuksanović Milan, Vuksanović Simo, Vasiljević Nikola, Aranđić Predo, Gluvačević Perica, Miljić Milenko, Savić Rajko, Čeliković Nenad, Čeliković Radojka, Antić Jovan i Milićević Aleksandar.

Nisu Slatinci obradovali samo decu nego su pomogle i porodice koje su u teškom materijalnom stanju. Uneli su malo božićne radosti i u njihova domaćinstva. Kupljene su pečenice za Božić i druge namirnice za one koji to nisu mogli sebi da priušte.

 

Bio je to još jedan lep gest Slatinaca, vredan pažnje i zahvalnosti. Marko Milićević, alfa i omega Slatinskih pečalbara u Švajcarskoj naglasio je da će se pobrinuti da i ubuduće svi pomažu zavičaj.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.