Sedma „Noć muzeja“ 15. maja na teritoriji cele Srbije

Izvor: Kontra magazin, 31.Mar.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedma „Noć muzeja“ 15. maja na teritoriji cele Srbije

Umetničko produkcijska grupa "Noć muzeja" u novoj godini zablistaće u novom ruhu! Nošeni energijom i uticajem magičnog broja sedam, u noći najmasovnijeg kulturnog spektakla, organizatori će oživeti više od sto pedeset kulturnih institucija u više od 40 gradova u Srbiji. "Noć muzeja" zablistaće u punom sjaju 15. maja kada će bogatim audio i vizuelnim programom brojni muzeji i galerije privući pažnju više stotina hiljada posetilaca. Svi oni koji se budu našli u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Pančevu, Zrenjaninu, Aleksandrovcu, Subotici, Požarevcu, Kruševcu, Kraljevu, Somboru, Kikindu, Jagodini, Užicu, Smederevu, Čačku i mnogim drugih gradovima imaće priliku da vide i da se upoznaju sa predmetima i prostorima sa kojima, do sada, šira javnost nije upoznata. Noć muzeja u Srbiji podržalo je Ministarstvo kulture i gradske skupštine, u gradovima koji su se pridružili manifestaciji. Generalni sponzor manifestacije je i ove godine, četvrti put za redom, Telekom Srbija. Manifestaciju Noć muzeja prošle godine podržalo je 41 grada a ulicama, trgovima i izložbenim prostorima prodefilovalo je više od pola miliona posetilaca. Iz godine u godinu Noć muzeja obara rekorde pa će i ove godine imati za cilj da bude masovnija nego što je to bila do sada. Svi zainteresovani mogu se detaljno informisati o lokacijama, programu i učesnicima manifestacije na sajtu www.nocmuzeja.rs (http://www.nocmuzeja.rs)
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Zrenjanin,   Kruševac,   Subotica

Nastavak na Kontra magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Noć muzeja širom Srbije

Izvor: Mondo, 31.Mar.2010

Umetničko produkcijska grupa Noć muzeja najavila je da će se sedmi do sada najmasovniji kulturni spektakl održati 15. maja na teritoriji cele Srbije.

Nastavak na Mondo...

Noć muzeja 15. maja u više od 40 gradova Srbije

Izvor: 24sata, 31.Mar.2010

Produkcijska grupa koja je pokrenula ovu ideju, poput sličnih u svetu, i do sada bila njen uspešan realizator, očekuje da će te noći oživeti oko 150 kulturnih institucija u više od 40 gradova u Srbiji i da će bogatim audio i vizuelnim programom brojni muzeji i galerije privući pažnju više...

Nastavak na 24sata...

Noć muzeja 15. maja

Izvor: Glas javnosti, 31.Mar.2010

BEOGRAD - Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja najavila je da će najmasovniji kulturni spektakl Noć muzeja, sedmi do sada, biti održan 15. maja na teritoriji cele Srbije...Produkcijska grupa koja je pokrenula ovu ideju, poput sličnih u svetu, i do sada bila njen uspešan realizator, očekuje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.