SABOR IZ: UGROŽENA PRAVA MUSLIMANSKE DECE

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SABOR IZ: UGROŽENA PRAVA MUSLIMANSKE DECE

BEOGRAD - Sabor Islamske zajednice u Srbiji zatrazio je od premijera Mirka Cvetkovica da, u skladu sa Ustvom zaustavi dalje ugrožavanje prava dece na islamsku veronauku, jer bi ta i ostale nepravde prema Muslimanima mogle ugroziti stabilnost Sandžaka.

U pismu upućenom Cvetkoviću, koje je potpisao predsednik Sabora IZ Hajro Tutić navodi da su za ugrožavanje islamske veronauke odgovorna Ministarstva vera i dijapore i nauke i prosvete.

"S obzirom na to da se nalazimo na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nove školske godine, od Vas tražimo da, u skladu sa Ustavom i Zakonom o crkvama i verskim zajednicama, poduzmete neophodne mere kako bi se ta nepravda ispravila i zaustavilo dalje ugrožavanje prava muslimanske dece na veronauku", naveo je Tutić.

Tutić je u pismu podsetio premijera da se veronauka u sandžačkim školama učila bez problema sve do, kako je naveo, napada na Islamsku zajednicu u Srbiji, oktobra 2007. godine.

"Ugrožavanje jedinstva Islamske zajednice očito je imalo za cilj da zaustavi vrlo zapažen razvoj versko-prosvetnog života muslimana u Srbiji", naveo je Tutić i dodao da je od tog trenutka islamska veronauka na udaru resornih ministarstava zaduženih za obezbeđivanje uslova za neometano odvijanje veronauke.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZuS: Ugrožena islamska veronauka

Izvor: B92, 06.Sep.2011

Novi Pazar -- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji zatražio od premijera Mirka Cvetkovića da zaustavi dalje ugrožavanje prava muslimanske dece na veronauku...To bi moglo ugroziti stabilnost Sandžaka, navodi Mešihat, kojim rukovodi muftija Muamer Zukorlić...U saopštenju, koje je potpisao predsednik...

Nastavak na B92...

Mešihat: I muslimanska deca imaju pravo na veronauku

Izvor: S media, 07.Sep.2011, 00:40

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio je danas zahtev premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću da zaustavi ugrožavanje prava muslimanske dece na veronauku. ..Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio je danas zahtev premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću da zaustavi ugrožavanje prava muslimanske dece...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.