Mešihat IZuS: I muslimanska deca imaju pravo na veronauku

Izvor: Blic, 06.Sep.2011, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešihat IZuS: I muslimanska deca imaju pravo na veronauku

NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio je danas zahtev premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću da zaustavi ugrožavanje prava muslimanske dece na veronauku.

To bi moglo ugroziti stabilnost Sandžaka, navodi se u saopštenju Mešihata sa muftijom Muamerom Zukorlićem na čelu.

Postoji "bojazan da bi nastavak dosadašnjeg ponašanja državnih organa mogao izazvati masovne reakcije koje bi ugrozile stabilnost ovog prostora", kaže se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Mešihat trsži od Cetkovića da, s obzirom da je početak školske godine, "u skladu sa Ustavom i Zakonom o crkvama i verskim zajednicama, poduzme neophodne mere kako bi se ova nepravda ispravila i zaustavilo dalje ugrožavanje prava muslimanske dece na veronauku".

"Ugrožavanje jedinstva Islamske zajednice očito je imalo za cilj da zaustavi vrlo zapažen razvoj versko-prosvetnog života muslimana u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.