Problem nestašice lekova u Kliničkom centru Niš biće rešen u najkraćem roku

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Nov.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem nestašice lekova u Kliničkom centru Niš biće rešen u najkraćem roku

Problem sa nestašicom lekova u Kliničkom centru trebalo bi da se reši u što kraćem roku, kaže direktor centra Zoran Radovanović.

Već je poslat dopis Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje za odobrenje nove isporuke. Do nestašice određenih lekova došlo je jer, kako kažu, klinički centar broj bolesnika predviđa posmatrajući prethodne godine,a sada je pacijenata bilo više.

Zbog nedostatka lekova i medicinskih sredstava za rad pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pacijenti Kliničkog centra u Nišu morali su svoju terapiju da nabavljaju sami. Iz bolničkog centra kažu da će potrebne količine nabaviti u što kraćem roku, ali da ovakvi problemi nastaju jer je nemoguće predvideti tačne količine koje će biti potrebne u ovoj ustanovi, pogotovo zbog toga što se u Nišu leče pacijenti iz ovog dela Srbije.

Radovanović takođe navodi da se zalaže za to da se citostatici nabavljaju po posebnim uslovima. Kako kaže, KC u Nišu ne traži da se odmah isporuče veće količine nego da se za konkretne pacijente pošalje ta skupa ali neophodna terapija.

U Kliničkom centru kažu da je već je poslat dopis Ministarstvu zdravlja i fondu za zdravstveno osiguranje za odobrenje nove isporuke lekova.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.