Potvrđena nova koalicija u BiH

Izvor: B92, 05.Jun.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena nova koalicija u BiH

Sarajevo -- Glavni odbor Saveza za bolju budućnost (SBB) verifikovao je odluku o prihvatanju koalicije sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) BiH.

Lider SBB Fahrudin Radončić je poručio da će mu, ako dobije resor bezbednosti u Savetu ministara BiH, prioritet biti borba protiv sistemske korupcije.

Radončić je novinarima kazao da je ovom koalicijom "ispunjena volja građana izražena na izborima pre 19 meseci, koji su time iskazali potrebu da Stranka demokratske akcije (SDA), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon 19 godina, ide iz vlasti".

Projekti koji stoje pred BiH, ali i "Bošnjaci koji su na prošlim izborima pokazali da hoće promene, zahtevaju da prevaziđemo sve nesuglasice u međusobnim odnosima", rekao je Radončić i dodao kako misli da će sa Lagumdžijom uspešno sarađivati.

"Ako dođe do rekonstrukcije Vlade Federacije BiH, SBB-u je stalo da se tu nađu oba HDZ-a i da volja hrvatskog naroda bude ispunjena", rekao je Radončić, prenela je Anadolija na srpskom jeziku.

SDP BiH i SBB potpisale su u ponedeljak sporazum o zajedničkom nastupu na svim nivoima u BiH, pa i u Savetu ministara. SDP je prethodno raskinula koaliciju sa SDA Sulejmana Tihića nakon što je ta stranka u kontinuitetu glasala protiv usvajanja budžeta BiH za ovu godinu.

Prema sporazumu potpisanom u ponedeljak, SDP će u Savetu ministara dobiti resor odbrane, a SBB resor bezbednosti i mesto zamenika ministra finansija.

Predsednik SBB-a je kazao da će mu, ukoliko bude imenovan za ministra bezbednosti BiH, prioritet biti borba protiv sistemske korupcije.

Radončić je pritom napomenuo kako neće tražiti centralizaciju policijskih agencija.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radončić: Nova koalicija vodi BiH u EU

Izvor: Cafe.ba, 05.Jun.2012

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić izjavio je da koalicija SDP – SBB povlači BiH i bošnjački korpus snažno ka evroatlantskim integracijama.

Nastavak na Cafe.ba...

Potvrđena nova koalicija u BiH

Izvor: Blic, 05.Jun.2012

Glavni odbor Saveza za bolju budućnost (SBB) je na današnjoj sednici verifikovao odluku o prihvatanju koalicije sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) BiH, a lider te stranke Fahrudin Radončić je poručio da će mu, ako dobije resor bezbednosti u Savetu ministara BiH, prioritet biti borba protiv sistemske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.