Radončić negira vezu s Keljmendijem

Izvor: B92, 05.Jun.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radončić negira vezu s Keljmendijem

Sarajevo -- Lider SBB Fahrudin Radončić negirao je sve optužbe o njegovoj navodnoj povezanosti sa biznismenom Naserom Keljmendijem, koji se našao na "crnoj listi" SAD.

Posle potpisivanja sporazuma o saradnji Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžije i Radončićeve Stranke za bolju budućnost, a pošto je SDP BiH raskinula koaliciju sa SDA, na političkoj sceni BiH počela je razmena optužbi između SBB-a i SDA.

"Dobio sam 45 presuda među kojima je i ona koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se odnosi na Keljmendija. Mi s njim nemamo ništa. U isto vreme, podsećam (ministra za bezbednost) Sadika Ahmetovića (SDA) da on ima Bakira Alispahića, koji je na američkoj 'crnoj listi', kao svog stranačkog savetnika za bezbednost. Neka on brine svoju brigu", poručio je Radončić na konferenciji za novinare nakon sednice Glavnog odbora stranke na kojoj je prihvaćen koalicioni sporazum sa SDP BiH, prenela je Fena.

SDP i SBB potpisale su sporazum o saradnji u ponedeljak, nakon što je SDA Sulejmana Tihića u kontinuitetu odbijala da glasa za budžet BiH za ovu godinu, posle čega je SDP raskinula koaliciju s tom strankom.

Sarajevski list "Dnevni avaz", čiji je Radončić vlasnik, piše da su SDA i Tihić bili "tolerantan" kišobran iza koga se skriva Bakir Alispahić, poznat po, kako se tvrdi, odličnim vezama s iranskom obaveštajnom službom.

Alispahić, inače, vodi Grupu za bezbednosnu politiku SDA, što je, kako se navodi, lako proveriti na internet stranici te stranke.

Po saznanjima policija u regionu, Keljmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a stavljen je na"crnu listu" SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za Sjedinjene Države, naveli su mediji u BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.