Izvor: S media, 30.Jan.2013, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje 9. festival "7 veličanstvenih" u Sava centru

Deveti festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih" počinje danas u velikoj dvorani "Sava centra", gde će do 3. februara biti prikazano sedam najboljih ostvarenja nove produkcije.

Selektor je, kao i prethodnih godina, danski filmski poslenik Tue Stin Miler, koji će ponovo biti i gost Beograda.

Za svečano otvaranje odabran je švedsko-britanski film "U potrazi za Šugar menom" reditelja Malika Benđelula, koji je ove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godine nominovan za Oskara.

Osnivači i direktori "7 veličanstvenih" Zoran i Svetlana Popović ističu da je cela selekcija izuzetna, a da će festival pored uživanja za publiku značiti i edukaciju za domaće mlade autore.

Radionice će držati belgijski reditelj Žerom Le Mer, koji učestvuje sa filmom "Čaj ili struja", Ilan Metev iz Bugarske ("Poslednja kola Hitne u Sofiji"), Manuel fon Štirler iz Švajcarske ("Zimski nomadi"), češka autorka Helena Trestikova ("Privatni svemir").

(Tanjug)

PrtSc\savacentar
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Dodela Oskara 2013

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 9. festival "7 veličanstvenih"

Izvor: Akter, 30.Jan.2013

Deveti festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih" počinje danas u velikoj dvorani Sava centra, gde će do 3. februara biti prikazano sedam najboljih ostvarenja nove produkcije

Nastavak na Akter...

Spilberg favorit za Oskara

Izvor: Press, 30.Jan.2013

I dok je izbor najboljeg filma nešto neizvesniji budući da je "Argo" Bena Afleka pobrao brojne nagrade, Oskar za najbolju režiju 24. februara gotovo izvesno će otići u ruke 66-godišnjeg Spilberga..    Spilberg je sedam puta bio nominovan u kategoriji najbolje režije i osvojio je zlatnu statuu...

Nastavak na Press...

7 veličanstvenih u krcatom SC

Izvor: SEEcult.org, 31.Jan.2013, 04:19

Festival dokumentarnog evropskog filma “7 veličanstvenih” počeo je 30. januara u krcatoj Velikoj dvorani Sava centra izuzetnim švedskim filmom “U potrazi za Šugar menom” Malika Benđelula o čudovišnoj životnoj priči američkog muzičara i kantautora Rodrigeza.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.