Počela izgradnja deponije

Izvor: TvojPortal.com, 04.Apr.2011, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja deponije

04. 04. 2011    IZVOR:PRESS

Odlaganje i reciklaŽa po standardima EU

Konačno - Nova deponija rešiće Mitrovčanima problem otpada, ali i rasteretiti pretrpanu šabačku deponiju, na koju je preko Save svih ovih godina prebacivano smeće iz Srema. Sada će se iz Šapca otpad prebacivati na novu deponiju, radi separacije i reciklaže


 
Punih pet godina nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji regionalnog sistema za upravljanje čvrstim komunalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << otpadom, u Sremskoj Mitrovici konačno je počela da se gradi regionalna deponija. Ona će rešiti problem s otpadom u tom gradu, ali će i rasteretiti pretrpanu deponiju u Šapcu, na koju je godinama preko Save prebacivano smeće iz Srema. Sada će se iz transfer stanice iz Šapca otpad prebacivati u novu deponiju radi separacije i reciklaže.

Formirano je javno komunalno preduzeće „Regionalna deponija Srem - Mačva", a Mitrovica će na taj način dobiti savremenu, sanitarnu regionalnu deponiju, po standardima Evropske unije. Ona neće ugrožavati zdravlje ljudi, a Šabac će rešiti problem postojeće deponije, čiji su kapaciteti potpuno iskorišćeni.
vest u celini možete pročitati na ovom linku

Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.