PUTINOVA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA RUSIMA: Hvala vam na spremnosti da branite naše interese

Izvor: Telegraf.rs, 31.Dec.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOVA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA RUSIMA: Hvala vam na spremnosti da branite naše interese

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je danas u novogodišnjoj čestitki građanima na ukazanom patriotizmu, jer su “branili interese Rusije” u godini obeleženoj aneksijom poluostrva Krima i organizacijom Olimpijskih igara u Sočiju.

Putin je u poruci emitovanoj na televiziji rekao da je ljubav prema otadžbini dovela do pripajanja Krima Rusiji u martu posle spornog referenduma, koji su Ukrajina i zapadne zemlje žestoko osudile.

Putin je rekao da je patriotizam >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je u potpunosti ispoljen bratskom podrškom stanovnicima Krima i Sevastopolja, koji su čvrsto odlučili da se vrate svojoj kući. Taj događaj će zauvek ostati prektrenica u ruskoj istoriji.

Foto: AP/Tanjug

- Želim iskreno da vam zahvalim na jedinstvu i solidarnosti, na dubokom osećaju istine, časti, pravde i odgovornosti prema sudbini naše zelje, kao i na vašoj spremnosti da branite interese Rusije – rekao je ruski predsednik ne pominjući direktno sukob u Ukrajini i pogoršane odnose sa Zapadom.

Putin se potom nakratko osvrnuo na Olimpijske igre u Sočiju, održane u februaru, kada je “olimpijski san postao stvarost” pobedom ruskih sportista.

- Naredne godine treba da se suočimo s mnogim izazovima. Kakva će nam nova godina biti zavisi od svih nas i od naše posvećenosti prema Rusiji – rekao je Putin. Rusiju očekuje teška 2015. godine zbog ekonomske krize koja može da gurne zemlju u recesiju, posle uvođenja zapadnih sankcija zbog ukrajinske krize.

(Telegraf.rs / Beta)
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Vladimir Putin

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Šta je Putin poručio Rusima za Novu godinu

Izvor: Mondo, 31.Dec.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je danas u novogodišnjoj čestitki građanima na ukazanom patriotizmu..Foto: Mondo/ Goran Sivački..On je ocenio da su građani "branili interese Rusije" u godini obeleženoj aneksijom poluostrva Krima i organizacijom Olimpijskih igara u Sočiju...Putin je u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.