Otkrivena nova grupa ilegalaca iz Avganistana

Izvor: Blic, 23.Jan.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena nova grupa ilegalaca iz Avganistana

Policija u Smederevskoj Palanci privela je u subotu petoricu državljana Avganistana koji su ilegalno boravili u Srbiji.

Oni su otkriveni na autobuskoj stanici bez dokumenata. Četvorica su maloletni, stari između 15 i 16 godina, dok je punoletni imigrant star 64 godine. Oni su navodno došli iz Makedonije, a uputili su se prema Beogradu, kako bi tražili azil.

Maloletnici su smešteni u Centru za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja, dok je njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << starijem sunarodniku određeno je policijsko zadržavanje zbog nemogućnosti da se odmah privede sudiji za prekršaje. Nakon toga biće upućen u Centar za azil u Banji Koviljači.

Prošle nedelje, u železari "Ju Es Stil” u Smederevu, u kamionu makedonskih registarskih oznaka pronađeno je takođe pet državljana Avganistana među kojima su trojica bila maloletna.

Oni su, takođe, smešteni u Centru za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja u Beogradu, dok su dvojica punoletniih osuđeni na po 10 dana zatvora i proterivanje iz Srbije.

Protiv vozača kamiona, makedonskog državljanina, inspektori Odseka za strance podneli su krivičnu prijavu za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Njemu je istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu odredio pritvor u trajanju do 10 dana.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.