Obnova kraljevačkih škola

Izvor: RTS, 10.Jun.2011, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova kraljevačkih škola

Do početka nove školske godine sve osnovne i srednje škole u Kraljevu biće sanirane i seizmički bezbedne, tako da će učenici neometano pohađati nastavu, obećali ministri Žarko Obradović i Milan Marković.

Obnova trinaest najvećih osnovnih i srednjih škola u Kraljevu koje su pretpele veliku materijalnu štetu u zemljotresu počeće 1. jula. Među njima su i Gimnazija i Ekonomsko-trgovinska škola sa više od 2.000 učenika.

Kašnjenja neće biti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obećali su ministar prosvete Žarko Obradović i koordinator Vlade Srbije za obnovu Kraljeva ministar Milan Marković.

Učenici završnih razreda Gimnazije i popularnog Ekonomca nisu bili u prilici da se se vrate u svoje stare škole. I neće se više vraćati. Mlađe generacije hoće, i to već prvog septembra. Škole će biti popravljene i bezbedne. Ministarstvo prosvete i donatori, Pošta Srbije i banka Poštanske štedionce obezbedili su 104 miliona dinara za njihovu obnovu.

"Za ovih trinaest škola bilo je potrebno 94 miliona dinara, tako da ćemo ostatak iskoristiti da se upotrebi za druge obrazovne objekte u Kraljevu", rekao je ministar prosvete Žarko Obradović. "Svaki dinar će biti iskorišćen da se škole što pre, više i bolje, osposobe da prvog septembra deca mogu normalno da krenu u školu."

"Čast da saopšti dobre vesti kraljevačkim prosvetarima prepustili smo ministru prosvete", saopštio je koordinator Vlade Srbije za pomoć Kraljevu, Milan Marković, dodavši da su dva ministarstva bila praktično u svakodnevnom kontaktu oko projekta sanacije škola:

"Prosto na pitanje koje se često ponavljalo u Kraljevu, šta će biti sa školama, nisam želeo da odgovorim umesto ministra prosvete, ali sam znao da je novac, na jedan ili drugi način, obezbeđen i da će biti onako kako smo se i dogovorili, a to je da 1. septembra počnu da rade sve škole koje do sada nisu mogle da rade."

Kraj ove školske godine u Kraljevu označiće i kraj nastave u vanrednim uslovima. Više neće biti časova skraćenih na 25 minuta i rada u četiri smene.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.