Novogodišnje poruke političkih stranaka

Izvor: RTS, 31.Dec.2013, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje poruke političkih stranaka

Vlast će uspeti da motiviše investitore da ulažu u Srbiji, kako bi se otvarala nova radna mesta, poručuju naprednjaci. Predstoji teška godina bez boljitka, uveren je DS, a URS smatra da će zemlja ponovo ući u recesiju. DSS poželeo građanima da dobro razmisle šta je najbolje za njihove poodice i za Srbiju.

Predstavnici političkih partija čestitali su građanima Srbije Novu godinu, uz ocenu da će ona biti teška.

Očekujem tešku godinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali godinu koja vraća optimizam i otvara vrata modernoj, civilizovanoj, radnoj i ekonomski prosperitetnoj i boljoj Srbiji, izjavio je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Babić je rekao da očekuje intenzivan rad na usklađivanju zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije i da se nastave reforme u svim segentima.

Verujem da ćemo striktnom kontrolom i disciplinom u javnom sektoru zadržati deficit budžeta od 4,2 odsto, izjavio je Babić agenciji FoNet.

Babić je izrazio uverenje da će vlast uspeti da motiviše investitore da ulažu u Srbiji, kako bi se otvarala nova radna mesta.

Mislim da će 2014. biti jako teška godina i da građani neće imati priliku da osete bilo kakav boljitak, izjavio je šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović.

On je rekao da, gledano kroz finansijske zakone, predlog ekonomskih mera i budžet, građanima ne ostaje bilo kakav razlog da osete zadovoljstvo, jer vlada nema razvojni plan, već će vlast od građana naplaćivati sopstvenu nesposobnost.

Građani će nastaviti da plaćaju preskupu državu i neefikasne kadrove Srpske napredne stranke i platitiće će njihove endemske nesposobnosti, izjavio je Stefanović.

Član predsedništva Demokratske stranke Srbije Marko Milutinović poželeo je građanima Srbije da u 2014. godini dobro razmisle šta je najbolje za njihove porodice i za Srbiju. Milutinović je u ime DSS građanima poželeo svako dobro, uspeh i zdravlje.

Ako se ne promene neke stvari, građani Srbije nemaju šta dobro da očekuju u narednoj godini, jer će zemlja ponovo ući u recesiju u 2014. godini, poručio je lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

Dinkić je izjavio da ne postoji nada da će građani živeti bolje ukoliko se ne investira u privredu i poljoprivredu, ne pokrenu javni radovi i građevinarstvo ne izvuče iz kolapsa.

Ako nema rasta, nema ni zapošljavanja, to se mora promeniti, rekao je Dinkić, uz ocenu da vlada nema odgovor na krizu.

Potrebno je promeniti politiku što pre, napraviti modernizaciju države i investirati u razvoj. Bez toga ne vidim kako će građanima biti bolje, rekao je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruke političkih stranaka

Izvor: RTS, 31.Dec.2013

Vlast će uspeti da motiviše investitore da ulažu u Srbiji, poručuje SNS. Predstoji teška godina, bez boljitka, uveren je DS, a URS smatra da će zemlja ponovo ući u recesiju. DSS poželeo građanima da dobro razmisle šta je najbolje za njihove porodice i za Srbiju...Predstavnici političkih partija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.