Nova strategija proizvođača tableta

Izvor: ITsvet.com, 09.Feb.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova strategija proizvođača tableta

Proizvođači tableta su usvojili neke nove mere koje imaju za cilj da ožive prodaju i smanje troškove izrade tableta u 2015. godini sa ciljem da se premoste trenutne teškoće izazvane padom cena jedinica i smanjenjem potražnje na tržištu. Globalne isporuke tableta i 2-u-1 uređaja su dostigne 76.1 milion jedinica u četvrtom kvartalu ove godine, odnosno 3.2% manje nego godinu dana ranije u istom periodu. Međutim, prodaja na nivou cele godine je i dalje zabeležila porast pa je tako prodato 229.6 miliona uređaja što je povećanje od 4.4% u odnosu na kompletnu 2013. godinu. Proizvođači se nadaju da ovim merama mogu da reše probleme.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Samsung vodeći na tržištu LCD TV-a

Izvor: ITsvet.com, 09.Feb.2015

Globalne isporuke LCD televizora dostigle su 215.2 milina uređaja u toku 2014. godine, što je bilo povećanje od 5.4$ u odnosu na godinu dan ranije. Samsung Electornics je zabeležio najveći globalni udeo od 22.8% navodi kompanija WitsView. Rast na godišnjem nivou je uglavnom bio posledica višeg...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.