Nova godina u Novom Sadu: U restoranima do 50, u hotelima do 400 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova godina u Novom Sadu: U restoranima do 50, u hotelima do 400 evra

NOVI SAD -

Cena dočeka Nove godine u novosadskim restoranima kreće se oko 50 evra u dinarskoj protivrednosti, izjavila je Tanjugu portparol Turističke organizacije Novog Sada Tihana Vidaković.

Po njenim rečima, novosadski restorani već po tradiciji nude bogat program novogodišnjeg dočeka, a uz tradicionalno veliki izbor jela i pića, kao neizostavan deo ponude su tamburaši, koji, kako je kazala, predstavljaju jedno od obeležja Novog Sada.

"Cene dočeka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u restoranima kreću se u rasponu od 30 do 5o evra u dinarskoj protivvrednosti, dok se u hotelima cena dočeka sa dva prenoćišta kreće od 180 do 400 evra u zavisnosti od kategorije hotela“, rekla je Vidakovićeva.

Praznični programi već od sutra

Najviše razloga za uživanje tokom božićnih i novogodišnjih praznika, po rečima portparolke Turističke organizacije Novog Sada, imaće najmlađi, jer se početak prazničnih svečanosti u Novom Sadu poklapa se sa početkom zimskog školskog raspusta (21. decembra) i završavaju se 15. januara, kada se završava i raspust.

Na mnogim lokacijama u gradu- od Spensa, preko Trga slobode, pa do Futoga- već koliko sutra, po rečima Vidakovićeve počinju različiti kulturno – zabavni programi i radionice uglavnom namenjenih najmlađima.

"U bioskopu Arena Sinepleks i na još desetak lokacija u gradu održaće se manifestacija Novosadske dečje zimzarije, a mnoštvo pozorišnih predstava za decu biće izvedeno pre i neposredno posle Nove godine", rekla je Vidakovićeva.

Ona je dodala da će i programi u pozorištima namenjeni odraslima biti prilagođeni prazničnoj atmosferi, odnosno, kako je kazala, biće dosta komedija i sličnih zabavnih sadržaja, a posebno je najavila tradicionalni Ciklus božićno-novogodišnjih koncerata u Sinagogi među kojima će 21. decembra biti održan koncert Kraljevskih gudača svetog Đorđa i 27. decembra kada će koncert imati ansambl "Renesansa".

Mnoge turističke agencije, kako je naglasila Tihana Vidaković, pripremile su za goste Novog Sada raznovrsne programe u vidu atraktivnog razgledanja grada i okoline u pratnji vodiča, razne izlete, kao i takozvane "autobuse iznenađenja".

Kako je objasnila, u nekim se hotelima nudi isključivo doček, bez prenoćišta i u tim slučajevima cena iznosi oko 50 evra.

Pojedini hoteli, kako je objasnila, su za goste iz Beograda, centralne Srbije i zemalja regiona prupremili ponudu koja uz organizovani doček nude i noćenje sa doručkom po uobičajenim, a u pojedinim objektima i po sniženim cenama.

"Cene dočeka u novosadskim klubovima se kreću od 1.500 do 3.000 dinara u zavisnosti od toga šta se nalazi u ponudi, a ono što je posebno zanimljivo je da su mnogi klubovi pripremili i dnevnu varijantu proslave, odnosno svojevrsnog zagrevanja za novogodišnju noć", reklaje Tihana Vidaković dodajući da su ta su ona još jedna od stvari po kojima je Novi Sad karakterističan.

Centralna proslava dočeka Nove godine, po rečima Vidakovićeve, biće u centru grada, na Trgu slobode, gde će u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada biti izveden izuzetno bogat program na kome će, kako je već ranije najavljeno, nastupiti Slobodan Trkulja, hor Viva Voks, Sergej Ćetković i Vlado Georgijev.

"Bogat program u centru grada za doček Nove godine sigurno će privući veliki broj gostiju u Novi Sad i to kako iz drugih gradova Srbije, tako i iz zemalja regiona", rekla je Vidakovićeva, dodajući da već ima najava o dolasku velikog broja turista iz Slovenije.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Doček Nove Godine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.