NS: Novi izbori što pre

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Novi izbori što pre

Raspisivanje vandrednih parlamentarnih izbora je neophodno, kao i preduzimanje antikriznih mera i jačanje realne ekonomije, kaže potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da je neophodno raspisati vanredne parlamentarne izbore, dodajući da će ova "vruća jesen" pokazati da je to trebalo da se uradi onda kada su to oni tražili.

"Sada kada je nova školska godina na pomolu i kada će najverovatnije poskupeti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << energenti pred zimu, ljudi će se suočiti sa problemima za koje sadašnja vlada nema rešenje", rekla je Filipovska.

Prema njenim rečima, od septembra se predviđa otpuštanje novih 40.000 zaposlenih, dugovi u privredi su sve ozbiljniji problem, a Srbija se nalazi među pet najrizičnih zemalja za ulaganje u Evropi.

Potpredsednica Nove Srbije je istakla da su do sada mnoge zemlje pokrenule i primenile antikrizne mere, dok je srpska vlada to uradila na telefonskoj sednici i to, kako je rekla, "radi reda, da bi se nešto preduzelo".

"Te antikrizne mere nisu dovoljne i ozbiljne da iko može da poveruje u njihovo sprovođenje", kaže Filipovska, dodajući da zbog toga Nova Srbija predlaže dve nove mere koje vlada treba da preduzme.

Potpredsednica Nove Srbije kaže da svi potencijali i celokupan novac treba da bude usmeren u razvoj realne ekonomije, poljoprivrede, infrastrukture, energetike i građevinsrstva.

"Prethodne krize pokazuju da su najbolje prošle države sa jakom realnom ekonomijom", rekla je Filipovska.

Dubravka Filipovski kaže da je druga mera, koju predlaže NS, hitna promena četiri politike - monetarne, spoljnotrgovinske, agrarne i fiskalne.

"To je neto, to je u ovom trenutku neophodno. To je poznato i širem broju ekonomista i onima koji vode ovu državu, ali očigledno da imaju problem da primene te antikrizne mere na pravi nain", zaključila je Filipovska.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.