Mozilla prikazala HTML5 Fireofx OS

Izvor: ITsvet.com, 28.Feb.2013, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla prikazala HTML5 Fireofx OS

Na Mobile World kongresu Mozilla je načinila nekoliko najava vezanih za Firefox OS, uključujući preview prvog komercijalnog builda za svoj otvoreni mobilni ekosistem, zatim nove detalje vezane za izdavanje Firefox OS operatera kao i planove za pokretanje Firefox Marketplace-a. Prvi Firefox smart telefoni se očekuju ove godine pre svega na tržištima Evrope i južne Amerike. Firefox OS smart telefoni će biti prvi građeni potpuno za otvorene Web standarde omogućavajući da svaka karakteristika bude razvijena kao HTML5 aplikacija. Prvi talas Firefox OS uređaja će biti dostupan u Brazilu, Kolumbiji, Mađarskoj, Meksiku, Crnoj Gori, Poljskoj, Srbiji, Španiji i Venecueli.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Sony se nada Firefox OS telefonu

Izvor: ITsvet.com, 28.Feb.2013

Uz široku podršku i partnerstvo sa operaterom mobilne telefonije Telefonica, Sony Mobile istražuje podršku za Mozilla-in novi Firefox OS operativni sistem i nada se da bi mogao da predstavi telefon sa ovim operativnim sistemom naredne godine. Inženjeri kompanije trenutno rade sa Firefox OS Mobile...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.