Sony se nada Firefox OS telefonu

Izvor: ITsvet.com, 28.Feb.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony se nada Firefox OS telefonu

Uz široku podršku i partnerstvo sa operaterom mobilne telefonije Telefonica, Sony Mobile istražuje podršku za Mozilla-in novi Firefox OS operativni sistem i nada se da bi mogao da predstavi telefon sa ovim operativnim sistemom naredne godine. Inženjeri kompanije trenutno rade sa Firefox OS Mobile i HTML5, razvijajući tehnologije koje pokazuju snažan potencijal. Pored toga, kompanija nastavlja da radi sa partnerima u vidu operatera na razvojnim projektima sa ambicijom da se proizvod predstavi na tržištu 2014. godine, kaže Bob Ishida, rukovodilac Sony Mobile Communications Product Business Group.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Android i iOS ostavljaju prostor za Firefox OS

Izvor: ITsvet.com, 28.Feb.2013

Sa dodatnih dve milijarde ljudi koji će se priključiti korišćenju interneta u narednih pet godina, ima dovoljno prostora za još jedan mobilni operativni sistem, kaže izvršni direktor Mozilla korporacije Gary Kovacs. Apple i Google vode kada je reč o tržištu smart telefona, ali ne mogu da ga...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.