Maloj Anđeli stiže pomoć

Izvor: B92, 24.Jun.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloj Anđeli stiže pomoć

Niš -- Desetogodišnja Anđela Kostić svojom pričom, koja je emitovana na TV B92, privukla je veliku pažnju i motivisala mnoge sugrađane da pomognu njenoj porodici.

Anđela, koja živi sa majkom i osamnaestogodišnjim bratom u straćari čiji krov samo što nije pao, jedina je koja čuje i govori u svojoj porodici, tako da, iako je dete ima odgovornosti i obaveze odraslih.

Predsednik niške optine Medijana Dragoslav Ćirković okupio je građevinske firme koje će Kostićima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << renovirati i opremiti kuću. Pre samo nedelju dana, iako je kuća u samom centru Niša, mnogi su prolazili pored bez ideje da mogu da pomognu, a mnogi nadležni nisu se odazivali na apele, tako da Anđela nije dobila očekivane telefonske pozive.

Međutim, Anđela je svojom pričom pokrenula mnoge i motivisala ih da pomognu koliko mogu. Nakon priloga B92 prvo je reagovalo niško Društvo novinara. Pomoć koja je pristigla pomogla je Kostićima da lakše preguraju dane, ali za trajno rešenje potrebno je da dobiju stalan izvor prihoda i novu kuću. U opštini Medijana kažu da će se to deseti već za nešto više od mesec dana.

U niškoj opštini Medijana kažu da se neće zaustaviti na ovoj akciji, jer ih je Anđelina priča podstakla da osnuju Fond, iz koga će pomoć moći da dobiju svi koji žive u tako teškim uslovima. Novu školsku godinu trebalo bi da započne u novoj, renoviranoj kući. Anđela je uspela da se izbori za svoju porodicu, jer, iako ima deset godina, velika je pomoć svom starijem bratu i mami.

Kostići će, kako je najavljeno, već narednih dana da se isele, a dok traje renoviranje kuće obezbeđen im je pristojan smeštaj.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.