Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačkasta sreća: Mačka-kradljivica iz Vladivostoka donosi sreću

12.01.2015. -

Mačka-kradljivica iz Vladivostoka donosi sreću. Ona je postala talisman ruskog hokejaškog kluba Admiral.

Beskućnica nije ni sanjala o takvoj popularnosti. Jednostavno se popela u frižider prodavnice i probala dimljene lignje, ribu-list, lososa i druge plodove mora. Trgovci su isporučili aerodromu u kojem se nalazi prodavnica račun od 1000 dolara. Toliko krzneni gurman nije pojeo, ali čitav sadržaj frižidera u kojem je ručao morao je da bude uništen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Priča je podgila mnogo buke i pretvorila se u novogodišnju bajku. Popularnost kradljivice je skočila do neba – u Jandeks-novostima ona je pretekla informacije o kursu dolara i situaciji u Ukrajini. Komunisti iz Sankt-Peterburga su predložili mački članstvo partiji, a u moskovskom pozorištu mačaka Kuklačova bili su spremni da uzmu mačku u glumice. Čak tačka za nju postoji – kada mačka krade kobasice, izjavilo je pozorište. O mački se aktivno raspravljalo na Internetu, u medijima i čak u kuloarima Državne dume. U svakom slučaju, tamo su upozoravali sve koji bi hteli da naude grumanu na krivičnu odgovornost za žestoko obraćanje prema životinjama. Ali izgleda da niko ne pretenduje na mačku. Naprotiv, njena sudbina se okrenula u bolju stranu – hokejaški klub Admiral je uzeo brkatog duga u tim. Kako je rekla menadžer za organizaciju manifesacija HK Admiral Alina Bogatova, pošto su je našli, hokejaši su okupili delegaciju koja je krenula na aerodrom i uzela mačku.

- Sada ona živi kod nas u areni i neodvojivi je deo tima – hranimo je, mazimo, pazimo. Ispostavilo se da je to mačka, a ne mačak, kako se prvo smatralo. Nazvali smo je Matroska. Ona spava u komercijalnom odeljenju. A danju šeta arenom. Sada imamo takvog divnog ljubimca.

Dobar odnos i hranu Matroska odrađuje – ona je već donela Admiralu pobedu u novom meču nacionalne hokejaške lige:

- Ona je sedela u areni. Jedan od naših saradnika ju je držao. Navijači su prilazili, mazili je, fotografisali se. Sada se pojavilo verovanje da ako ne pomazite našu mačku, nikakvih rezultate neće biti. Juče je bio ogroman red, svi su pokušali da je pomaze. To je bila prva igra sa njom i mi smo pobedili.

Delikatesima neće hraniti mačku, ali neće je ostaviti gladnom. Ribu će Matroska imati uvek. Zato što običnu hranu za mačke ona ne jede – nije uzalud postala slavna po skupim ručkovima iz prodavnice!

Jelena Kovačić,

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Vitaliy Ankov    
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.