Lončar: Nova radna mesta – posao za 500 lekara

Izvor: Svet, 16.Avg.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Nova radna mesta – posao za 500 lekara

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će do kraja ove i početkom sledeće godine u zdravstvu biti zaposleno još oko 500 ljudi, uglavnom lekara.
“Do kraja ove i početkom sledeće godine zaposlićemo još oko 500 ljudi, uglavnom lekara”, kazao je Lončar za Večernje novosti i dodao da se radna mesta moraju popunjavati kako ne zemlja ne bi ostala bez stručnjaka.
On je naveo da postoji odobrenje komisije Vlade Srbije za nova radna mesta, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, te da je želja da se napravi ozbiljna koncepcija za narednih pet ili deset godina.
“Hoćemo, prvi put da napravimo ozbiljnu koncepciju za narednih pet ili deset godina i dinamiku kako ćemo zapošljavaati novi kadar u zavisnosti od toga kad ko ide u penziju ili iz drugih razloga odlazi iz državnog zdravstva”, rekao je Lončar.
Ministar zdravlja je objasnio da su olakšani i uslovi za dodelu specijalizaciju, te da je neophodno da se usaglase kapaciteti za upis novih specijalizanta za sve grane medicine. Prema njegovim rečima, najveći izazovi u zdravstvu su nedostatak informacionog sistema i nacionalnog zdravstvenog računa.
“Toliko novca je potrošeno, a mi u 21. veku ne možemo da vidimo koliko lekari rade, koliki je obim posla, kolika je potrošnja materijala. Jednostavno, da u svakom momentu imamo presek. Bez toga, sve je improvizacija. Zato je uspostavljanje takvog sistema naš prioritet za naredni period”, rekao je Lončar.
Izvor: B92
Foto: Freeimages.com (ilustracija)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.