Lekari iz Kosovske Mitrovice ugradili dva pejsmejkera!

Izvor: Press, 03.Jan.2011, 05:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari iz Kosovske Mitrovice ugradili dva pejsmejkera!

Prvi put na Kosovu i Metohiji, bez obzira na etničku podeljenost Pokrajine, ekipa Zdravstvenog centra „Kosovska Mitrovica", na čelu sa dr Nebojšom Srbljakom, uoči Nove godine ugradila je dva pejsmejkera pacijentima sa Kosmeta, što je veliki korak napred za centar, ali i za pacijente u Pokrajini
U izjavi za Press dr Srbljak je rekao da je veoma srećan što se napreduje, i što je ekipa, koja je u Beogradu osposobljavana za samostalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << implantaciju, iskoristila prostor Kliničkog centra Srbije i aparat, i tako ugradila pejsmejkere.
- To je neformalni početak rada pejsmejker centra u Kosovskoj Mitrovici. U toku su pripreme za sticanje uslova za rad, tako da se već u februaru očekuje ovakva operacija u Kosovskoj Mitrovici.
Novica Timotijević (80) iz Zvečana kaže da se sada oseća dobro.
- Pod stare dane, eto, moralo je, a kako će dalje biti, videćemo. Više me bolela injekcija, nego sama operacija. Srećan sam što me je operisao lekar iz Kosovske Mitrovice.
Dr Nebojsa Srbljak ističe da je važno što su u toku pregovori s Vladom Srbije i državnim vrhom da se otvori i angiosala, kako bi bila omogućena ugradnja stentova i kateterizacija u Kosovskoj Mitrovici.
- Ovakva sala u Mitrovici bila bi ogroman politički korak i znak da Srbija ne odustaje od ovih prostora, kaže dr Srbljak.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.