Koncert bendova Kazna za uši, Dž!Dž! i Plišani Mališan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert bendova Kazna za uši, Dž!Dž! i Plišani Mališan

Zajednički koncert grupa Kazna za uši, Dž!Dž! i Plišani Mališan biće održan u subotu, 28. februara u Domu omladine Beograda, a dan ranije nastupiće u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

Beogradski bend "Kazna za uši" će predstaviti svoj novi album, koji su izdali posle 15 godina, pod nazivom "Nova zora".

"U vreme kada je Kazna za uši objavila svoj prethodni album, zemlja u kojoj smo živeli zvala se SR Jugoslavija, festival Exit još nije ni postojao, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Crvena zvezda bila je prvak države u košarci", podseća Ivan Tokin.

On dodaje da čitavih 15 godina bez izdanja jednog od omiljenih "brzih bendova Srbije" 90-tih priziva u sećanje davni, ponovo aktuelni slogan: srce nam se suši bez Kazne za uši.

Taj bend, kao i poslednjih skoro 30 godina, predvodi Ivek Van Đorđević, pevač i gitarista, a pored originalnog basiste Rudolfa Cibulskog, u grupi su još i klavijaturista Boris Eftovski i bubnjar Vladimir Markoski.

"Nova zora" sadrži 11 pesama, od kojih su dve snimljene uživo u januaru 2011. godine na koncertu u klubu "Akademija", dok su dve obrade pesama iz repertoara legendarnog beogradskog garažnog benda Robna kuća.

Dž!Dž! je nastao 2005. i tokom karijere odsvirali su mnoštvo koncerata po Srbiji i regionu. Do sada su izdali album "A onda stanem i razmislim", a novi je u pripremi. Singlovi koji ga najavljuju "Gluvi dan" i "Buđenje" ostavili su odličan utisak na kritičare i dospeli na prva mesta regionalnih top lista.

Bend Plišani Mališan je formiran 2005. godine u Gornjem Milanovcu stvarajući na lokalnoj sceni, u to vreme sasvim novi zvuk. Najveći uspeh za bend je pobeda na Jelen demofestu u Banja Luci 2011. godine gde osvajaju prvu nagradu koja je omogućila profesionalan studio i spot za pesmu "MC3".

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 400 dinara putem mreže Eventim i Felix Shop.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Crvena Zvezda,   Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koncert bendova Kazna za uši, Dž!Dž! i Plišani Mališan

Izvor: Studio B, 23.Feb.2015

Zajednički koncert grupa Kazna za uši, Dž!Dž! i Plišani Mališan biće održan u subotu, 28. februara u Domu omladine Beograda, a dan ranije nastupiće u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu...Beogradski bend "Kazna za uši" će predstaviti svoj novi album, koji su izdali posle 15 godina, pod nazivom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.