Klubovi spremni za doček

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klubovi spremni za doček

U našim klubovima u Flavilu, Herisauu, Altštetenu, Apencelu i Buksu u istočnoj Švajcarskoj, za vreme katoličkog Božića, klupske prostorije su bile otvorene. Razlog tome jeste što je mnogo naših građana ostalo da slavi Novu godinu (u Švajcarskoj kažu silvester) i pravoslavni Božić u Švajcarskoj.

Duško Zdravković sa sinom ugostio familiju Temelkovski: zeta Jordana, sestru Svetlanu, Zlatka, Marinu i Aleksandra  

Većina firmi u Švajcarskoj spojile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su neradne dane za Božić i Novu godinu, tako da naši ljudi koji su ostali u Švajcarskoj imaju nedelju dana odmora, a mnogi koriste slobodno vreme i za posetu našim klubovima.

 

- Sestra Svetlana i zet Jordan Temelkovski sa celom familijom došli su na katolički Božić kod mene u goste pošto ovih dana ne rade, pa sam ih doveo u klupske prostorije kluba "Sveti Sava" u Flavilu. Inače, ovde ćemo sa familijom dočekati i novu 2013. godinu - kaže Dušan Zdravković, rodom iz Skoplja (Republika Makedonija).

 

Neša Kovljenić

I u klubu Vest u Flavilu vrata tokom proteklih praznika bila su otvorena. Tamo je naš dopisnik naišao na Cicana Panića iz Bijeljine, Vladana Pilovića iz Kraljeva, Keusere Kuč iz Rožaja i Dragane Kostić iz Paraćina, veselo društvo, koje se opuštalo uz muziku i piće. I tu će biti organizovan doček Nove godine.

I klub "Sveti Nikola" iz Herisaua je radio i bio otvoren između katoličkog Božića i Nove godine, takođe i u prepodnevnim satima. A kako smo saznali, silvester će slaviti u klupskim prostorije nekoliko familija, bez žive muzike.

  Miško Korać

- Pošto se ne radi ovih dana, a ne putujem u Srbiju, redovan sam u klubu - kaže Zoran Ivanov rodom iz Mladenovca kod Beograda, a živi u Herisauu i dodaje:

- Novu godinu ću docekati sa familijom u stanu, a u goste nam dolaze i prijatelji.

- Uprava kluba sa članovima prvog ansambla svake, pa i ove godine, organizuje doček Nove godine. Nismo pravili nikakvu reklamu, a mesta više nema. U stvari, možda se stisnemo za još za par gostiju, ali uglavnom je sve popunjeno - kaže Dragan Radisavljević, predsednik KUD-a "Vuk Karadžić" iz Roršaha.

 

Organizovana slavlja

Klubovi koji će slaviti Novu godinu u svojim prostorijama su: Srpski demokratski klub iz Minhvilena, "Sveti Sava" iz Flavila, "Sveti Nikola" iz Herisaua, Sloga iz Amrisvila, "Vuk Karadžić" iz Roršaha, "Sveti Sava" iz Altštetena, Kolo iz Badena, KK "Korać" iz Ustera, Ibar iz Gatnaua...

Neša Kovljenić, bivši, a sada počasni predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena kaže da će u klubu slaviti sa familijom i sa bivšim predsednicima, Janjićem iz "Vuka Karadžića" iz Roršaha i Ćurkovićem iz Dinare.

  Dragan Radisaveljević sa ćerkama Ivanom i Marijom  

- Kod nas mesta ima još i niko neće biti vraćen sa ulaza. Obećavam, biće dosta hrane, muzike i uživanja - ističe Kovljenić.

- Za doček Nove godine je sve popunjeno i nema više mesta, jedino će za reprizu dočeka biti još mesta zato što će se mnogo naših članova odmarati sledeće veče. Ali, poučeni iskustvom iz ranijih godina, mnogi će doći i 1. januara uveče, da nastave sa slavljem - kaže za "Vesti" Miško Korać predsednik Košarkaškog kluba "Korać" iz Ustera.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.