Kandidati za EU do kraja 2008.

Izvor: Istinomer.rs, 05.Sep.2011, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati za EU do kraja 2008.

"Ako brzo ratifikujemo SSP, postaćemo do kraja ove (2008.) godine kandidat za članstvo u EU, što obezbeđuje za sledeću fiskalnu godinu najmanje dvostruko veće evropske fondove i veliku šansu da zajedno sa Hrvatskom do 2012. godine uđemo u EU.” Predsednik G17 plus je u danima nakon parlamentarnih izbora 2008, kada se pregovaralo o sastavu nove Vlade, izjavio da će Srbija do kraja te godine postati kandidat za članstvo u EU, ako se brzo ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
Skupština Srbije je ratifikovala SSP u septembru 2008, a kandidatura za članstvo podneta je tek u decembru 2009. Međutim, naša zemlja još nije postala kandidat za članstvo u Uniji, a šansa da do 2012. Srbija uđe u EU odavno nije ni u domenu teorije.
Ovih dana Dinkić je, promovišući Ujedinjene regione Srbije, izjavio da se da se "poslednjih dana na političkoj sceni Srbije mnogo priča o EU i integracijama i da je to dobro, ali da će, nažalost, proteći mnogo vremena do ulaska Srbije u EU".
"Mislim da će Srbija dobiti kandidaturu za članstvo u EU. Daj da vidimo, s obzirom na to da ćemo dugo putovati ka EU, od čega ćemo mi da živimo."
Alo, 5. 9. 2011. godine


Zbog toga, izjavu lidera G17 plus ocenjujemo kao neispunjeno obećanje. 
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.