Kako će izgledati nova Mazda3?

Izvor: B92, 20.Okt.2012, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati nova Mazda3?

Na internetu su objavljeni prvi renderi koji nagoveštavaju dizajn sledeće generacije Mazde3. Nova Mazda3 trebalo bi da bude predstavljena tokom 2013. godine.

Premijerama nove “šestice” u sedan i karavan verziji, na sajmovima u Moskvi i Parizu, kao i predstavljenjem novog modela CX-5, krajem 2011. godine, Mazda je započela obnovu svoje game. Sledeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na redu je Mazda3.

Britanski Autoexpress prvi je objavio skenirane fotografije na kojima je prikazan Mazdin kompaktni model u hečbek i sedan verziji. S obzirom da do fotografija nisu došli zvaničnim putem, novinari Autoexpress-a potražili su objašnjenje od japanskog proizvođača.

Iz Mazde su tim povodom saopštili da je reč o kompjuterskim renderima koji pokazuju kako bi mogla da izgleda buduća Mazda3 kada se na nju primeni novi dizajnerski jezik “KODO – duša pokreta”, koji je predstavljen na krosoveru CX-5, a zatim i na novoj Mazdi6.

Na osnovu informacije iz japanskog proizvođača, može se pretpostaviti da je ovde najverovatnije reč o konceptu iz kojeg će se razviti konačna verzija. Očekuje se da serijski model svojim dizajnom neće previše odstupiti od izgleda automobila prikazanih na renederima.

Nova Mazda3 trebalo bi da bude predstavljena 2013. godine, a u prodaji bi mogla da se pojavi krajem iste ili početkom 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Mazda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.