Još ću ja pevati Bože pravde!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još ću ja pevati "Bože pravde"!

Nova carica srpskog sporta, koja u decembru puni 21 godinu, kaže da je živela za to da stane na pobedničko postolje i da je ovo tek početak.

Mandić Milica - nova srpska carica. Osvajačica zlatne olimpijske medalje, prve za Srbiju od osamostaljivanja, odnosno prve za našu zemlju posle 12 godina, ostvarila je sve svoje snove kada se u subotu oko ponoći popela na pobedničko postolje i zapevala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Bože pravde".

 

"To mi je bila želja. Stati na postolje, pevati srpsku himnu - to je neprocenjivo, za to se živi. Nadam se da će biti još koji put. Prepuna sam emocija, ne mogu da verujem da meni ovo stoji oko vrata", rekla je nasmejana Mandićeva grupi srpskih novinara u Londonu.

Pobednica olimpijskog turnira u Londonu u teškoj kategoriji rekla je da se nada će njen uspeh privući ljude tekvondu i da će još više raditi jer želi da dugo ostane u sportu.

"Nadam se da će ovaj uspeh malo promeniti odnos prema malom sportu. Olimpijski komitet Srbije je uvek bio uz nas i pomagao nam, ali se nadam da će sada tekvondo privući druge ljude, kako sportu, tako i ljudima u njemu".

Na novinarsku opasku da posle ovakvog uspeha tekvondo može da zameni tenis kao novi najpopularniji sport u Srbiji, ona je rekla:

 

"Volela bih, treba da dignemo malo rejting sportu."

Milica Mandić će u decembru napuniti 21 godinu, a tekvondom se bavi od 10. godine.

"Za ovo mi je trebalo 10 ili 11 godina rada, od čega smo poslednje dve radili u punom tempu sve vreme. Bilo je mnogo znoja, suza i modrica i dobrih i loših momenata, svega. Osvajala sam bronze i srebra, ali sam bila malo u deficitu sa zlatom. Sve je došlo na svoje i jer sam ranije gubila od ovih protivnica, a sada je došlo vreme da se naplate dugovi".

 

Samo je u finalu na trenutke pokazala znakove nervoze, a pre toga je potpuno kontrolisala svoje emocije i borila se izuzetno. Novinarima je objasnila da je bila opuštena, a da je nikakav pritisak nije omeo.

"Uvek ima malo pritiska, ali sam zaboravila na njega jer sam znala zašto ovo radim: za Srbiju, za svoju zemlju, za ljude koji su sa mnom radili. Ušla sam u mečeve rasterećena jer su mi oni omogućili da se tako osećam, tako da je na kraju sve bilo opušteno", pojasnila je Milica i nastavila: "Sve je prošlo bez povreda, to je dobro. Prvi put sam radila četiri teška meča u jednom danu, ali za to sam se spremala i bila sam spremna".

Osvajanje zlatne olimpijske medalje, vrhunac svakog sportiste, ne bi trebalo da je razmazi, a izričito je negirala da sada neće imati motiva.

"Ne, ne! Ovo je tek početak! Nadam se još jednom olimpijskom ciklusu, možda i za dva. Kao što sam rekla, imam deficit sa zlatom, fale mi tu još i svetsko i evropsko".

 
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Doček srpske nove godine,   Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.