Jeremić: Srbija spremna da radi na transformaciji Balkana

Izvor: Blic, 09.Jul.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Srbija spremna da radi na transformaciji Balkana

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da će, "ako dobije ulogu predsedavajućeg OEBS-a 2014. godine, Srbija raditi na približavanju različitih stavova članica te organizacije, kao i na transformaciji Balkana u dinamičniji region.

Srbija će podneti formalni zahtev za predsedavanje OEBS-u 2014. godine, rekao je Jeremić u obraćanju na 22. sednici parlamentarne skupštine te organizacije u Beogradu.

"Nove pretnje i izazovi zaslužuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našu pažnju, poput kriminala i energetske sigurnosti i u tom smislu važan je višedimenzionalan pristup i koordinacija napora u okviru OEBS-a ili napora pojedinačnih država", kazao je srpski ministar.

Osvrćući se na pitanje razvoja Balkana, Jeremić je rekao da zemlje regiona vredno rade kako bi nadoknadile propuštene prilike.

"Rešenje nestabilnosti mora da bude u srži procesa da bi Evropa mogla da završi svoju transformaciju. To će biti veliki izazov a Srbija je spremnan da udigra svoju ulogu u tom procesu", poručio je srpski ministar.

Povezane vesti: SB UN podržao dijalog Beograda i Prištine Njujork tajms: Balkan i dalje može da upropasti zabavu Jeremić: Zemlje Balkana sada vode miroljubivi dijalog Gul: Odnosi Turske i Srbije pozitivno utiču na region Sukob sa EU oko Kosova nije u interesu Srbije
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.