Irena Josifoska na Kolarcu

Izvor: RTS, 06.Jan.2014, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irena Josifoska na "Kolarcu"

Violončelistkinja Irena Josifoska priredila novogodišnji koncert u Kolarčevoj zadužbini, kao deo nagrade koju udruženje "Artlink" dodeljuje najperspektivnijem mladom umetniku.

U dvorani Kolarčeve zadužbine održan je novogodišnji koncert, na kome se predstavila violončelistkinja Irena Josifoska. Koncert je deo nagrade udruženja "Artlink" za najperspektivnijeg mladog umetnika u 2013. godini.

Zrelim interpretacijama i lepotom tona, Irena Josifoska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godinama ostavlja bez daha i publiku na koncertima i članove žirija na takmičenjima.

Zato ne iznenađuje veliko interesovanje za njen nastup u Kolarčevoj zadužbini, ujedno prvi ovogodišnji, deo prestižne nagrade "Artlinka".

"Nagrada uvek dođe u prave ruke u pravom trenutku. Irena Josifoska, svi su presrećni i prezadovoljni što ovako divan talenat i divna umetnička osoba, persona, kako mi kažemo, dobije tu nagradu", kaže Jovanka Višekruna iz udruženja "Artlink".

Sa pet godina je upisala muzičku školu, a sa nepunih osam već je imala titulu najbolje u Republici. Sa deset je nastupala kao solista Kamernog orkestra Radio Novog Sada, a sa dvanaest bila na prvoj turneji.

"Ovo priznanje mi je najdraže i stvarno posebno, jer nije mala stvar da vas proglase najperspektivnijim mladim umetnikom u Srbiji i u godini", kaže Irena Josifoska.

Ova skromna osamnaestogodišnjakinja najčešće nastupa uz klavirsku pratnju Eleonore Mali, sa kojom se i predstavila na Kolarcu.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.