Hitna pomoć: Obazrivo u novogodišnju noć! (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 31.Dec.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć: Obazrivo u novogodišnju noć! (VIDEO)

Prelomi ruku i nogu zbog poledice i zdravstveni problemi kod hroničnih bolesnika najčešći su razlozi za intervenciju Hitne pomoći. Starijim osobama preporučuje se da po niskim temperaturama ne izlaze napolje, a svima koji slave Novu godinu da ne konzumiraju preterane količine alkohola.
Zbog poledice na trotoarima, sve je veći broj pacijenata sa prelomima ekstremiteta. Adekvatna obuća, u ovom slučaju, jedini je >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << spas. Ukoliko do pada ipak dođe, hladne obloge mogu privremeno ublažiti tegobe.
Niske temperature utiču na sužavanje krvnih sudova, pa se pacijenti žale i na povišeni krvni pritisak. Zato stariji ljudi i hronični bolesnici treba posebno da budu obazrivi.
S obzirom na to da ovako niske temperature nisu skoro zabeležene, za sve koji će Novu godinu čekati na otvorenom važi savet:  topla garderoba, više hrane, a manje alkohola.
Lekari Hitne pomoći apeluju na decu i odrasle, da u novogodišnjoj noći izbegavaju petarde. Tokom 24 sata, za sve urgentne slučajeve biće otvorena centrala 194, dok na telefonskim linijama 534-331 i 534-332 možete dobiti savete lekara.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.