Festival književnosti i ilustracije za decu KROKODOKODIL

Izvor: NaDlanu.com, 07.Okt.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival književnosti i ilustracije za decu KROKODOKODIL

Festival će se održati 15. oktobra od 13.00 do 14.15h u pozorištu Dadov, Desanke Maksimović 6. Ove godine, festival za centralnu temu ima horor priču, s naslovom „Kako pobeći iz horor priče“.

Festival KROKODOKODIL, koji zajednički organizuju beogradska udruženja KROKODIL i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival je prvi put održan u aprilu 2013. godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Kulturnom centru Majdan, sa temom „Kako nastaje knjiga“, i na festivalu su nastupali spisateljsko – ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra,

Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu, Jasminka Petrović i Raša Popov.

Istog dana biće održane i četiri radionice od 10.30 do 12.00, u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su:

Horor zagonetke (Uroš Petrović),

Pravljenje maski (Iva Ćirić),

Kometa dolazi (Jasminka Petrović i Bojana Lukić) i

Kako se piše horor priča (Lena Ollmark).

Organizatori:

Udruženje KROKODIL,

Udruženje OK – Obrazovanje i kultura uz pomoć pozorišta Dadov.

Festival pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, književna mreža Traduki i Švedski institut.

www.krokodil.rs
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Festival Krokodokodil 2014, 15. oktobra u Dadovu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 08.Okt.2014, 09:05

Festival Krokodokodil biće održan u pozorištu Dadov (Desanke Maksimović 6), 15. oktobra od 13.00 do 14.15. Centralna tema je „Kako pobeći iz horor priče“. Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i spisateljica za .. Više.. The...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.