Dušan Petrović: Pripremamo novu politiku za maline

Izvor: Blic, 24.Nov.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Petrović: Pripremamo novu politiku za maline

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je večeras da to resorno ministarstvo za 2012. godinu priprema potpuno novu politiku u oblasti razvoja malinarstva u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u tu politiku će svakako biti uvršćeno i smanjenje troškova za proizvodjače malina ali i to da hladnjačari dobiju povoljne kredite i da se podstakne njihov izvoz.

-Svakodnevno u Ministarstvu poljoprivrede, održavaju sastanci sa udruženjima proizvodjača malina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vode se ozbiljne tehničke diskusije, o tome da bismo napravili novu politiku- rekao je Petrović i dodao da "nikada što se tiče malina, ta politika nije napravljena" i da je namera da ono što se događalo u toj oblasti ne bude ponovljeno.

-Nema nijednog mesta sa teritorije Srbije, a da s predstavnicima proizvodjača svakodnevno ne razgovaramo, da bi se smanjili troškovi proizvodnje- dodao je Petrović, odgovarajući na pitanja poslanika SRS šta se dogodilo s realizacijom Sporazuma postignutog izmedju malinara i hladnjačara.

Sporazumom malinara i hladnjačara predviđeno je da hladnjačari na teritoriji cele Srbije imaju mogućnost da preko Fonda za razvoj uzmu povoljne kredite i na taj način malinarima isplate traženu otkupnu cenu maline za deset dinara višu od sadašnje tržišne cene.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.