Dragana Mirković biografija

Izvor: Poznati.info, 17.Jun.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragana Mirković biografija

Dragana Mirković je jedna od najvećih folk zvezda na području cele bivše Jugoslavije koja još uvek ne namerava da stane. Iza sebe ima bogatu karijeru i mnogo obožavaoca koji ne mogu da dočekaju njene nove pesme.

Pevačica je rođena 18. januara 1968. godine u mestu Kasidol kod Požarevca. Odrasla je u velikoj porodici od šest članova, a mnogo je puta priznala kako je zahvalna na poštenju koje je ponela iz svoje porodice i koje smatra jednim od najvećih vrednosti u životu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << />
Ljubav prema muzici je rano otkrila, a iako je prvo više volela zabavnu muziku, narodnu je zavolela tek uz deku Dragutina koji je svirao harmoniku. Njezin veliki talenat je brzo primećen jer je učestvujući na mnogim takmičenjima privukla pažnju važnih i uticajnih ljudi koji su joj ponudili da snimi ploču.

Prvi album je objavila 1984. godine, a posle toga je objavljivala po jedan album sve osim 1998. godine. Posle 2000. godine je usledila kratka pauza koje je trajala sve do 2004. godine.

Dragana je u braku sa biznismenom Tonijem Bijelićem sa kojim ima ćerku Manuelu i sina Marka. Dragana poseduje i TV stanicu DM SAT. Zajedno sa Lepom Brenom i Cecom se smatra jednom od najvećih zvezda koje su pevale 90-ih godina. Njezine pesme su: “Bilo čija”, “Bog zna”, “Bagrem”, “Cvet ljubavi”, “Cvete moj”…

Autor: Sanja, Foto: Facebook
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mira Škorić biografija

Izvor: Poznati.info, 17.Jun.2014

Mira ili Mirjana Škorić je poznata folk i turbofolk pevačica iz Srbije koja je svoju karijeru počela 1988. godine sa pesmama “Ista nam je tuga” i “Otkači”. Iza sebe ima bogatu karijeru i jedne od najvećih hitova...Mira Škorić je rođena u Beogradu gde je završila muzičku i trgovačku...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.