Doček nove 2015-te u Beogradu (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2014, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček nove 2015-te u Beogradu (FOTO)

Besplatnim koncertima na tri bine - ispred Doma Narodne Skupštine, na Trgu Republike i na platou ispred Fllozofskog fakulteta, Beograđani i gosti glavnog grada počeli su doček Nove 2015. godine.

Na koncertu ispred Skupštine Srbije na pop-folk bini, na binu je prvi izašao nešto pre 22 sata folk pevač Nikola Rokvić. Posle njega nastupa Emina Jahović, pa Vlado Georgijev koji će okupljene uvesti u novu godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << . Na kraju će nastupiti folk pevačica Mira Škorić.

Na Trgu Republike na binu je prvo izašla etno grupa Balkanika, a ljubitelji pop rok zvuka zatim će uzivati uz muziku Alise, Kikija Lesandrića, Nevernih beba sa kojima će ući u novu godinu. Nakon Nevernih beba nastupiće Kraljevski apartman.

Na trećoj bini ispred Filozofskog fakulteta počeo je nastup didžejeva, a staru godinu svi ljubitelji tog zvuka ispratiće uz Di džeja Marka Nastića.

Iako je u Beogradu trenutno minus 10 stepeni, građani se iz minuta u minut pristižu u većem broju ka binama, najviše je mladih, ali ima i starijih, kao i dece.

Na prilazima mestima gde se održavaju konceri nalaze se rampe pored koji se nalazi obezbeđenje i proverava sve posetioce, zbog pirotehničkih sredstava.

Svuda se nalaze pripadnici policije i vozila hitne pomoći.

Duž Knez Mihailove ulice, kao i kod Skupštine nalaze se štandovi na kojima se prodaju topli napici - kuvano vino, rakija, topla čokolada, čajevi, a svi koji tokom dočeka ogladne, moći će da kupe pljeskavice, kobasice, kao i slatkiše.

U užem centru grada rade i mnoge pekare, picerije, buregdžinice.

U gradu se mogu cuti različiti jezici, engleski, nemački, makedonski, a grupa Slovenaca rekla je reporteru Agencije Beta da je u Beogradu najbolji provod i da su i ranije dolazili.

Za ljubitelje klasične muzike organizovan je koncert u Sava centru na kom nastupaju orkestri Kamerata Serbika i Beogradski simfoničari uz dirigente Bojan Suđića i Vojkana Borisavljevića, kao i Lidija Bizjak, Katarina Jovanović, Nemanja Stanković, Ljubiša Jovanović, Snežana Savičić.

Za novogodišnji program iz gradskog budžeta je izdvojeno 8,25 miliona dinara, od cega je za izvođače predviđeno oko 6,5 miliona dinara.

Gradski čelnici izrazili su očekivanje da će Beograd rokom novogodišnjih praznika posetiti oko 100.000 turista, a da će grad, odnosno hotelijari, drugi ugostitelji i trgovci, prema procenama, zaraditi oko 15 miliona evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo novogodišnje veselje, za Beograđane tri bine

Izvor: Telegraf.rs, 31.Dec.2014

Beograđani i njihovi gosti iz zemlje i inostranstva polako se okupljaju u centru Beograda, i mogu da se opredele između tri bine, koje su ove godine postavljene na Trgu Republike, ispred Doma Narodne skupštine i na platou kod Filozofskog fakulteta...Na bini kod Filozofskog, na kojoj će nastputiti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.