De Filipis: Fijat radi po planu u Srbiji

Izvor: Blic, 05.Mar.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Filipis: "Fijat" radi po planu u Srbiji

Generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis izjavio je Tanjugu da ta kompanija nije pravila nikakve izmene u planovima vezanim za Srbiju i nastavlja u skladu sa utvrdjenim rasporedom aktivnosti.

De Filipis je precizirao da bi postavljanje nove opreme trebalo da počne od sledećeg meseca, a izbacivanje prvog probnog vozila (novog modela) očekuje se do kraja ove godine.

On je istakao da je poslovna klima u Srbiji pozitivna za sve investitore >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dodao da ne očekuje da će biti značajnijih promena u generalnoj politici.

Vlada Srbije i italijanski "Fijat" su u septembru 2008. godine potpisali strateški ugovor o zajedničkom ulaganju u "Zastavu", u ukupnoj vrednosti od oko 950 miliona evra.

Ugovorom je predviđena proizvodnja potpuno novog modela A ili B klase u Kragujevcu i investicije od oko 800 miliona evra.

Četiri meseca kasnije u Torinu je potpisan još jedan ugovor, kojim je dogovoreno da u pogonima "Zastave", u medjuvremenu, počne montaža "punta".

Novi model "Fijata" bi prema najavama trebalo da počne da se proizvodi do kraja ove godine. U toku je renoviranje fabrike gde će biti instalirana nova oprema, kapaciteta od oko 200.000 automobila, koji će prvenstveno ići za izvoz.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.