Petrović: Ne očekuju se nestašice mleka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Ne očekuju se nestašice mleka

BEOGRAD -

Generalni direktor kompanije "Imlek" Slobodan Petrović izjavio je Tanjugu da ne očekuje da će biti dalje nestašice mleka u Srbiji zato što se proizvodnja polako povećava, a potrošnja i dalje ne raste.

"Još uvek Srbija ne proizvodi dovoljne količine mleka, međutim, manja je potrošnja, odnosno pala je kupovna moć", objasnio je Petrović.

"Mi smo u ovu godinu ušli sa cenama koje su između 15 i 20 odsto veće nego u istom periodu prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na to je došla manja kupovna moć, koja očigledno postoji u Srbiji, i pala je tražnja", precizirao je on.

Prema rečima Petrovića, pored te smanjene tražnje, još uvek postoje ostaci uvoza dugotrajnog mleka, koje su trgovci uvezli u poslednjem kvartalu prošle godine, i dok se te zalihe ne potroše, Srbija neće osetiti nestašicu mleka.

"Mi jesmo na vrlo tankom ledu, ali dok ne dođe nova sezona, kada ćemo videti kako će vremenski uslovi uticati na proizvodnju ove godine, mi možemo biti zadovoljni i mislim da neće biti nestašice", zaključio je direktor "Imleka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

De Filipis: "Fijat" radi po planu u Srbiji

Izvor: Blic, 05.Mar.2011

Generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis izjavio je Tanjugu da ta kompanija nije pravila nikakve izmene u planovima vezanim za Srbiju i nastavlja u skladu sa utvrdjenim rasporedom aktivnosti...De Filipis je precizirao da bi postavljanje nove opreme trebalo da počne od...

Nastavak na Blic...

"Fijat": U Srbiji po planu

Izvor: B92, 05.Mar.2011

Beograd -- Generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis izjavio je da ta kompanija nije pravila nikakve izmene u planovima vezanim za Srbiju...De Filipis je u izjavi agenciji Tanjug rekao da "Fijat" svoje poslovanje u Srbiji nastavlja u skladu sa utvrđenim rasporedom aktivnosti...On...

Nastavak na B92...

Imlek ne očekuje nestašice mleka

Izvor: B92, 05.Mar.2011

Beograd -- Generalni direktor kompanije "Imlek" Slobodan Petrović izjavio je da ne očekuje da će biti dalje nestašice mleka u Srbiji...Prema njegovim rečima, proizvodnja mleka polako se povećava, a potrošnja i dalje ne raste..."Još uvek Srbija ne proizvodi dovoljne količine mleka, međutim,...

Nastavak na B92...

Imlek: Neće biti nestašice mleka

Izvor: S media, 05.Mar.2011

Generalni direktor kompanije "Imlek" Slobodan Petrović izjavio je da ne očekuje da će biti dalje nestašice mleka u Srbiji zato što se proizvodnja polako povećava, a potrošnja i dalje ne raste. .."Još uvek Srbija ne proizvodi dovoljne količine mleka, medjutim, manja je potrošnja, odnosno pala...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.