Danas se otvara nova zgrada ambasade SAD na Dedinju

Izvor: S media, 01.Jul.2013, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se otvara nova zgrada ambasade SAD na Dedinju

Nova zgrada ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, danas će svečano biti otvorena u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju.

Na otvaranju nove zgrade ambasade SAD govoriće premijer Srbije Ivica Dačić, zamenik državnog sekretara za menadžment Stejt departmenta Patrik Kenedi i američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi.

Američka ambasada se do aprila nalazila u ulici Kneza Miloša 50.

Izgradnja nove zgrade ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SAD u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 92 na Dedinju, počela je u februaru 2010. godine, u vreme mandata ambasadorke Meri Vorlik.

Zgrada je površine 14.000 kvadrata, u nju je uloženo 117 miliona dolara, a kako je rečeno prilikom polaganja kamena temeljca, reč je o jednoj od najsavremenijih i najmodernijih zgrada u regionu, izgrađenoj po najvišim ekološkim standardima.

(RTS)

FOTO: Beta/ Nenad Petrović
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Svečano otvorena nova ambasada SAD u Srbiji

Izvor: Studio B, 01.Jul.2013

Nova zgrada američke ambasade svečano je otvorena u Beogradu kao simbol prijateljstva i medjusobne privrženosti Srbije i SAD, ocenili su premijer Srbije Ivica Dačić i američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi...Presecanjem vrpce i otkrivanje ploče, novu zgradu ambasade SAD u Bulevaru kneza Aleksandra...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.