Cadillac ATS

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cadillac ATS

Cadillac je objavio set fotografija sa jednog od poslednjih testiranja nove kompaktne sportske limuzine ATS, pre nego što se ovaj automobil pojavi u prodaji na leto 2012. godine.

Cadillac ATS je veoma bitan automobil u gami američkog proizvođača, jer će se na tržištu suprotstaviti modelima kao što su BMW serije 3, Audi A4 ili Mercedes C klase.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U američkom proizvođaču tvrde da je reč o najlakšem vozilu u toj klasi. Hauba je izrađena od aluminijuma, nosači motora od magnezijuma, a delovi od čelika na šasiji oblikovani su tako da imaju što manju masu.

Cadillac ATS težak je 1.542 kg, a raspored mase po osovinama je u proporciji 50:50.

U Cadillacu kažu da je dosta pažnje posvećeno veličini korisnog prostora u kabini i komforu putnika. Automobil je dugačak 4,643 m, širok 1,806 m i visok 1,521 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2,776 m.

Cadillac ATS kupcima će u početku biti ponuđen sa tri benzinska pogonska agregata.

Najslabiji, četvorocilindrični 2.5 litarski atmosferski motor, razvijaće 200 ks, a snaga će se prenositi na zadnje točkove.

U opciji sa 2.0 litarskim turbo-punjenim agregatom od 270 ks postoji i mogućnost izbora između pogona na zadnjoj osovini ili na sva četiri točka, kao i između šestobrzinskog ručnog i automatskog menjača.

Najjači, 3.6 litarski V6 motor od 320 ks imaće automatski menjač kao standardni deo opreme, dok je pogon na svim točkovima predviđen kao opcija. U Cadillacu kažu da će ova verzija modela ATS od 0 do 100 km/h stizati za manje od 6 sekundi.

U model ATS, kao i u ostale nove automobile Cadillaca, ugrađen je napredni multimedijalni sistem Cadillac CUE. Upravljanje Cadillac CUE sistemom vrši se preko tastera na volanu, glasovnim komandama i pomoću touch screen-a na centralnoj konzoli.

Klasičana instrument tabla zamenjena je multifunkcionalnim displejom, a vozaču će na raspolaganju biti četiri različita prikaza instrumenata.

Cena Cadillaca ATS u SAD startuje od 33.900 dolara.

Više fotografija Cadillaca ATS možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte o novom Cadillacu XTS.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Audi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cadillac ATS

Izvor: medio.rs, 17.Maj.2012

Cadillac je objavio set fotografija sa jednog od poslednjih testiranja nove kompaktne sportske limuzine ATS, pre nego što se ovaj automobil pojavi u prodaji na leto 2012. godine.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.