CG: Usvojen četvorogodišnji plan

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Usvojen četvorogodišnji plan

Podgorica -- Vlada Crne Gore usvojila je Nacionalni plan razvoja države u naredne četiri godine, što je bila obaveza kao kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Kao krovni implementacioni dokument, koji objedinjava sve važeće strategije, Nacionalni plan će sadržati konkretne projekte, osmišljene radi ostvarenja strateških ciljeva, sa jasno planiranom finansijskom konstrukcijom za naredni četvorogodišnji period, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navedeno je u saopštenju sa sednice vlade.

Sticanjem statusa kandidata za članstvo u EU, Crnoj Gori su iz instrumenata pretpristupne pomoći dostupna i sredstva koja obuhvataju nove sektore, kao što su regionalni razvoj, ljudski resursi, poljoprivreda i ruralni razvoj , navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, usmeravanje sredstava iz IPA fondova zavisiće od vladinog izbora prioriteta i projekata u okviru Nacionalnog plana razvoja. Vlada Crne Gore uspostavila je početkom februara pregovaračku struktura za razgovore o pristupanju sa EU.

Glavni pregovarač Crne Gore sa EU Aleksandar Pejović ranije je kazao je da se Podgorica opredelila za hrvatski model pregovaranja sa Unijom.

Inače, Vlada Crne Gore odlučila je da svi njeni članovi uplate po 10 odsto od mesečnih zarada, na račun solidarnosti za pomoć ugroženom stanovništvu na područjima zahvaćenim nezapamćenim nevremenom.

U Crnoj Gori u subotu je proglašeno vanredno stanje, zbog nezapamćenog snega koji je gotovo u potpunosti blokirao tu državu i izazvao mnogobrojne probleme.

Snežno nevreme bukvalno je paralisalo Crnu Goru, prekinulo drumski i železnički saobraćaj, odvojilo sever od juga države, prouzrokovalo velike probleme u snabdevanu strujom, a sve skupa dovelo do uvođenja vanrednog stanja u zemlji.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CG nema izbora, mora da spasi KAP

Izvor: B92, 17.Feb.2012, 18:20

Podgorica -- Potpredsednik vlade Crne Gore Vujica Lazović kaže da izvršna vlast nema mnogo izbora kada je reč o Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP)...On dodaje i da uvođenje stečaja, kao jedna od alternative, sa sobom nosi određeni rizik..."Nažalost, dovedeni smo u situaciju da nemamo mnogo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.