Buduće prvake ne treba plašiti školom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buduće prvake ne treba plašiti školom

Početak nove školske godine je pred nama, a većina đaka se baš i ne raduje što je raspustu došao kraj. Sa druge strane, oni koji sa uzbuđenjem čekaju 1. septembar sigurno su đaci prvaci. O polasku u školu i pravilnoj pripremi i praćenju novih školaraca u Razglednicama Radio-televizije Vojvodine razgovarali smo sa pedagogom Otilijom Velišek Braško.

Braško je rekla da je važno pružiti deci podršku i da roditelji treba da biraju torbu, školsku opremu i druge porebštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedno sa budućim prvacima.

"Deca nemaju pravu predstavu šta je škola, ali prvi susret sa zvonom i obavezama prema školi tek će da usledi. Ne treba plašiti decu strogim učiteljima i učiteljicama i mora da se stvori pozitivan pristup, kako bi deca imala pozitivan pristup, a ne otpor prema školi", objašnjava ona.

Savet je da se kod kuće igraju uloge iz škole, učiteljice, roditelja i učenika, ka deci treba da se ide sa pohvalom, bez cepanja papira iz svezaka kada nešto pogreši, a važna je i saradnja roditelja i učitelja, treba ispratiti ceo razvoj deteta.

"Roditelj treba da sasluša savete učitelja, koji imaju profesionalno iskustvo, te treba da postanu sagovornici, da se stekne međusobno poverenje", ističe ona.


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sarina borba sa nemaštinom

Izvor: RTS, 29.Avg.2014, 21:05

Dok se većina dece lagano priprema za školu, za neke je to ogroman teret. Tako je i Sari Nedeljković, koja još uvek nije uspela da obezbedi potrebne knjige za predstojeću nastavu. Borba s nemaštinom je njena stvarnost...Svakog septembra Saru Nedeljković, sada već učenicu trećeg razreda gimnazije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.