Bez dogovora, škole u štrajku

Izvor: B92, Tanjug, Fonet, 26.Jan.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora, škole u štrajku

Beograd -- Bez dogovora Vlade Srbije i sindikata u oblasti obrazovanja. Gotovo sve škole u Srbiji će od petka, 28. januara, biti u nekom od oblika protesta.

Škole članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i granskog sindikata "Nezavisnost" u petak će potpuno obustaviti rad.

Istovremeno, Sindikat obrazovanja Srbije od petka će početi zakonsku obustavu rada, sa časovima od 30 minuta.

Ministar prosvete Žarko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Obradović rekao je, nakon sastanka sa predstavnicima sindikata, da Vlada nije mogla da prihvati zahteve prosvetara jer bi njihovo ispunjavanje izazvalo rast inflacije i dovelo do makroekonomske nestabinosti.

Obradović je rekao da je na sastanku, kojem je prisustvovao i premijer Mirko Cvetković, sindikatima ponuđeno da o mogućnostima poboljšanja materijalnog položaja razgovaraju krajem aprila.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.