Atanacković: Niže cene derivata za dva-tri meseca

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atanacković: Niže cene derivata za dva-tri meseca

Predsednik Upravnog odbora A.D. "Nafta" Nebojša Atanacković izjavio je danas da uprkos liberalizaciji tržišta naftnih derivata, cene neće biti niže odmah, već za dva do tri meseca.

"Činjenice da će biti više ponudjača i otvoreno tržište, govori da bi trebalo da imamo jeftinije gorivo nego do sada, međutim, neposredno posle Nove godine sledi povećanje akciza za benzine, za oko šest dinara, a za dizel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za oko 4,5 dinara", rekao je Atanacković, gostujući u Jutarnjem programu Radio Televizije Srbije (RTS).

On je objasnio da je proizvođačka cena goriva u Srbiji i u regionu manje-više ista i da visinu cene određuju poreska zahvatanja, po čemu je Srbija negde u sredini, pa će cene biti slične onima u Hrvatskoj, ili Sloveniji.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.