AKCIJE AERODROMA “NIKOLA TESLA” DELE SE GRAĐANIMA POSLE NOVE GODINE

Izvor: MC Bor, 24.Dec.2010, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJE AERODROMA “NIKOLA TESLA” DELE SE GRAĐANIMA POSLE NOVE GODINE

Direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković izjavio je da će svi građani Srbije koji su ostvarili pravo na besplatne akcije, posle Nove godine, dobiti po jednu deonicu 'Aerodroma Nikola Tesla', koja će nominalno vredeti oko 600 dinara, kao i po sedam akcija iz Akcionarskog fonda, čija će pojedinačna nominalna cena biti 550 dinara.
Cvetković očekuje da građani sa tim akcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << izađu na berzu i otpočnu trgovinu u drugoj polovini januara iduće godine.
On je, istovremeno, izrazio uverenje da će tržišna vrednost akcija, koje će dobiti građani, biti 'značajno veća od nominalne', objavio je danas 'Blic'.
Građani će dobiti samo jednu akciju od 'Aerodroma Nikola Tesla', jer nije reč o velikom privrednom društvu, objasnio je čelnik Agencije za privatizaciju.
Kada je reč o podeli akcija 'Telekoma Srbija', realno je očekivati njihovu podelu nakon okončanja prodaje te telekomunikacione kompanije i završetka finansijske transakcije, a to je između prvog i drugog kvartala naredne godine, rekao je Cvetković.

Direktor Agencije za privatizaciju istakao da će se tek nakon te privatizacije znati 'šta je to što je najbolja vrednost &Telekoma', a samim tim i akcija', pa će tako i građanima biti jasno ispod koje cene ne bi trebalo da ih prodaju.
Ostaje, naravno, da se vidi kakve će obaveze preuzeti novi većinski vlasnik 'Telekoma', da li će postojati neka obaveza, kao što je to bio slučaj sa Naftnom industrijom Srbije (NIS), da u nekom roku od dve godine ima obavezu da otkupi te akcije, kazao je Cvetković.
On je podsetio i da će većinski vlasnik NIS obavezao i da uputi ponudu za preuzimanje preostalih akcija NIS-a, koje su podeljene građanima.
'Veoma brzo će, kako smo obavešteni, svi građani koji su ostvarili prava na besplatne akcije NIS imati priliku da svoje akcije unovče”, dodao je Cvetković, misleći na zakonsku obavezu objave ponude za preuzimanje od strane 'Gaspromenjefta' do kraja februara naredne godine.
Agencija je angažovano radila na pripremi procesa besplatne podele akcija i drugih preduzeća, a sa tim poslom će nastaviti da se bavi i narednoj godini, rekao je Cvetković.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.