100.000 evra za tri službenika

Izvor: B92, 03.Sep.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100.000 evra za tri službenika

Niš -- Posle dve i po godine u Nišu je zatvoren Centar za zapošljavanje, institucija nastala u sklopu projekta pomoći nezaposlenim osobama na niškom području.

Nime, nova gradska vlast je ugasila Centar jer je utvrdila da prethodnih godina nije ništa radio.

Odluku o gašenju centra donelo je novo gradsko veće Niša, a gradonačelnik Zoran Perišić, ovaj potez obrazložio je rečima:

"Ovaj centar bio je „mrtvo slovo na papiru” jer od proleća 2010. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je osnovan, apsolutno ništa nije uradio od onoga što je bilo planirano. Zamisao je, u to nema sumnje, bila lepa – da centar posreduje između Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije na jednoj, i privrednika i investitora na drugoj strani"

""Zaposlena su i tri službenika i za dve i po godine, koliko je postojao, rezultat rada ogledao se samo u trošenju novca: u vetar je otišlo 73.000 evra, koliko je dobijeno od Ledib programa vlade Kraljevine Danske, i, preko toga, još 28.000 evra iz budžeta grada Niša".

Neće više biti nenamenskog i uzaludnog trošenja novca iz gradske kase, odnosno sredstava građana Niša, i iz fondova koji pomažu lokalne zajednice u našoj zemlji, naglasio je Perišić i dodao:

"Neće više biti uzaludnog trošenja novca iz gradske kase, odnosno sredstva građana Niša, i iz fondova koji pomažu lokalne zajednice"

"Centar je služio za odlivanje novca. Grad Niš je plaćao sve vreme plate i doprinose za tri službenika i sve ostale troškove, a u istom periodu graad je izgubio prihod od izdavanja poslovnog prostora koji je besplatno ustupljen za rad centra", rekao je Perišić za Politiku.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.