Srbija

Ponedeljak, 03.09.2012.

10:41

100.000 evra za tri službenika

Posle dve i po godine u Nišu je zatvoren Centar za zapošljavanje, institucija nastala u sklopu projekta pomoći nezaposlenim osobama na niškom području.

Izvor: Politika

Default images

Naime, nova gradska vlast je ugasila Centar jer je utvrdila da prethodnih godina nije ništa radio.

Odluku o gašenju centra donelo je novo gradsko veće Niša, a gradonačelnik Zoran Perišić, ovaj potez obrazložio je rečima:

"Ovaj centar bio je „mrtvo slovo na papiru” jer od proleća 2010. godine, kada je osnovan, apsolutno ništa nije uradio od onoga što je bilo planirano. Zamisao je, u to nema sumnje, bila lepa – da centar posreduje između Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije na jednoj, i privrednika i investitora na drugoj strani"

""Zaposlena su i tri službenika i za dve i po godine, koliko je postojao, rezultat rada ogledao se samo u trošenju novca: u vetar je otišlo 73.000 evra, koliko je dobijeno od Ledib programa vlade Kraljevine Danske, i, preko toga, još 28.000 evra iz budžeta grada Niša".

Neće više biti nenamenskog i uzaludnog trošenja novca iz gradske kase, odnosno sredstava građana Niša, i iz fondova koji pomažu lokalne zajednice u našoj zemlji, naglasio je Perišić i dodao:

"Neće više biti uzaludnog trošenja novca iz gradske kase, odnosno sredstva građana Niša, i iz fondova koji pomažu lokalne zajednice"

"Centar je služio za odlivanje novca. Grad Niš je plaćao sve vreme plate i doprinose za tri službenika i sve ostale troškove, a u istom periodu graad je izgubio prihod od izdavanja poslovnog prostora koji je besplatno ustupljen za rad centra", rekao je Perišić za Politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

6 h

Podeli: